Peste 100.000 de membri Sanitas vor participa la greva generală din 5 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100.000 de membri Sanitas vor participa la greva generală din 5 octombrie
Peste 100.000 de membri Sanitas vor participa la greva generală din 5 octombrie

Liderul Sanitas, Marius Petcu, a precizat astăzi că peste 100.000 de membri ai Federaţiei vor participa la greva generală a bugetarilor programată pe 5 octombrie.

"Am făcut o evaluare, pe baza tuturor informaţiilor adunate de la organizaţiile judeţene, şi am descoperit că, în afară de salarii, cadrele medicale din ţară şi-au primit sporurile fie reduse, fie deloc. De asemenea, nu şi-au primit nici primele de stabilitate", a precizat Marius Petcu.

Reprezentanţii Sanitas avertizează că, din luna octombrie, spitalele riscă să rămână fără fonduri. "Nu mai sunt bani. Ministrul Ion Bazac ne-a spus că a primit asigurări din partea premierului că se va aproba creditarea din bugetul anului 2010, ceea ce este, practic, o amânare a falimentului din sistemul sanitar", a mai spus Petcu, citat de NewsIn.

În privinţa mitingului din 7 octombrie, Petcu spune că la această acţiune de protest vor participa în jur de 2.500 de membri ai federaţiei. 

Liderul Sanitas a mai spus că nerezolvarea problemelor financiare din sistemul sanitar va atrage după sine o serie nelimitată de proteste.

Alianţa Bugetarilor, din care face parte şi Sanitas, a anunţat un prim calendar al protestelor, printre acţiuni numărându-se pichetarea sediilor PD-L şi PSD, pe 30 septembrie, grevă generală pe 5 octombrie şi miting pe 7 octombrie.

Alianţa Bugetarilor este formată din FSLI, Federaţia "Alma Mater", Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Sanitas, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială, Federaţia Naţională a Statisticienilor, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite