Naşterea unui copil, lux în perioadă de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naşterea unui copil, lux în perioadă de criză
Naşterea unui copil, lux în perioadă de criză

ARAD. Multe mămici plătesc dublu pentru a naşte în alt oraş

Maternitatea Spitalului Judeţean din Reşiţa a fost dotată după cele mai înalte standarde europene.
Cei care şi-au propus să devină părinţi, anul acesta, trebuie să ia în calcul şi criza financiară. Costurile pe care le presupun cele nouă luni de graviditate, naşterea şi internarea proaspetei mămici depăşesc graniţele unui buget modest.
Până la marele eveniment, viitoarea mămică trebuie să-şi monitorizeze sarcina şi să-şi facă periodic analize medicale. Procesul întreg depăşeşte 1.200 de lei. În condiţiile în care mămica îşi doreşte să fie asistată la naştere de medicul ginecolog personal trebuie să ia în calcul că o naştere costă 700 de lei.

Cele mai multe femei apelează la clinicile private de specialitate din Timişoara asta pentru că foarte puţine dintre ele ştiu că şi Reşiţa este pregătită la acest capitol. „Există cabinete private care sunt dotate pentru a asista o femeie la naştere, dar şi pentru a o interna în perioada de după. Majoritatea colegilor mei de breaslă sunt pregătiţi din acest punct de vedere. Pe lângă asta, maternitatea din Reşiţa este mult mai dotată ca cea din Timişoara“, a spus medicul ginecolog Florin Borţun.
Laura Degeratu este o proaspătă mamă care a născut la maternitatea din Reşiţa. Ea a spus că este mulţumită atât de perioada pe care a petrecut-o în spital, cât şi de îngrijirea pe care micuţul ei a primit-o de la asistente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite