Învăţătorii consideră o oportunitate prezenţa politicienilor la deschiderea noului an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătorii consideră o oportunitate prezenţa politicienilor la deschiderea noului an şcolar
Învăţătorii consideră o oportunitate prezenţa politicienilor la deschiderea noului an şcolar

Decizia sindicatelor de a fi ignorată prezenţa demnitarilor la deschiderea anului şcolar este „neinspirată“, deoarece ar fi o oportunitate pentru rezolvarea unor probleme în şcoli, a afirmat astăzi preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRO), Viorel Dolha.

Dolha a susţinut că „sunt rare ocaziile în care demnitarii vor fi în şcoli, iar acest moment nu trebuie ratat“. „Oricât ar fi dezamăgit unii demnitari, ar trebui valorificată oportunitatea întâlnirii cu aceştia în speranţa convingerii lor de cadrele didactice din miile de şcoli ale ţării pentru a susţine chiar şi în al 12-lea ceas amendamentele care să facă mai drepte legile de pe agenda lor. Este, în altă ordine de idei, şi o oportunitate pentru a se face solicitări pentru rezolvarea unor probleme specifice fiecărei şcoli în parte“, a declarat, astăzi, Viorel Dolha, citat de NewsIn.

Mai citeşte şi:


Viorel Dolha a mai spus că poate cadrele didactice „vor reuşi să convingă oamenii politici acolo unde liderii sindicali nu au putut convinge“.

Rare sunt ocaziile când atâţia demnitari vor fi prezenţi în şcoli şi momentul nu trebuie ratat. Aceasta dacă încă mai suntem convinşi că aceştia sunt totuşi cei care fac legi, votează bugete. Aceasta dacă dorim ca şi alte cadre didactice să aibă ocazia de a fi în contact cu aceşti demnitari şi nu doar liderii federaţiilor sindicale care sunt prezenţi aproape zilnic la MECI, Guvern sau comisii parlamentare. Poate miile de cadre didactice vor reuşi să convingă oamenii politici acolo unde liderii sindicali nu au putut convinge. Poate zecile de mii de învăţători şi educatoare vor convinge demitarii cu acest prilej de discriminarea demnă de teatrul absurdului de care au parte în privinţa încadrării, acolo unde nu se respectă principiul salarizării egale la muncă şi studii egale. Acest principiu nu l-am auzit enunţat de niciun lider sindical la ieşirea de la vreo întâlnire cu demnitarii“, a afirmat Viorel Dolha.

El a mai susţinut că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a asigurat Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România că susţine „o dreaptă încadrare şi eliminarea discriminărilor dintre membrii aceleiaşi categorii socio – profesionale şi realizarea unei salarizări egale la studii egale în învăţământul primar şi preşcolar“.

Sindicaliştii din învăţământul arădean le-au cerut, joi, politicienilor, să nu participe la festivităţile organizate cu prilejul începerii noului an şcolar, pentru „a nu vinde din nou iluzii“ prin luările lor de cuvânt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite