S-a cerut la zdup ca să nu fie ucis de Băhăian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Bojin, unul dintre patronii-paravan din reţeaua Băhăian, a comis tâlhării prosteşti, pe bandă rulantă, după ce „partenerul“ său Emilian Leonte a fost găsit mort. Ion Bojin (24 de ani) era asociat în 11 firme cu victima Emilian Leonte, ucis în aprilie 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap şi apoi aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Membrii grupului Băhăian au sfârşit cât se poate de prost: liderul Sergiu Băhăian şi locotenenţii săi sunt arestaţi, iar patru dintre cei care administrau firmele sunt morţi.

Singurul rămas în viaţă şi care nu este pus încă sub învinuire pentru participarea la grupul infracţional este constănţeanul Ion Bojin. În arest a ajuns pentru că a tâlhărit cinci femei - practică de care s-a apucat la un an după ce asociatul său Emilian Leonte a fost ucis cu lovituri de ciocan.

Constanţa: EXCLUSIV / Dispariţii de tip Băhăian la Tulcea
Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure

Cazul Băhăian: medicul legist explică greşeala

Constanţa: Geamănul Piciog a fost „îngropat“ la o stână izolată

Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure
Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton
Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian

Afaceristul de carton

Ion Bojin a locuit cu familia în Cobadin până acum patru ani când s-au mutat cu toţii, mama, tatăl şi fratele şi sora lui Bojin în Dumbrăveni. Poliţiştii locali l-au „preluat" deja cu antecedente: a condus fără permis în Cobadin şi s-a ales cu dosar penal. De când s-a mutat în Dumbrăveni a fost acuzat de violarea unei fetiţe de 12 ani, bolnavă psihic, faptă comisă în 2007.

EXCLUSIV Băhăian, din arest: "Nu aş fi în stare să comit vreo crimă! Sper să fiu pus eliberat"

Fost candidat la primărie, actualmente mafiot

După ce s-a văzut cu al doilea dosar penal, Bojin s-a reorientat: a intrat în afaceri cu Valentin Şlepac şi o vreme i-a mers bine. „Nu s-a ales cu mare lucru.Îi dădeau ceva bani, mărunţişuri. O vreme s-a plimbat cu un scuter prin comună, cumpărat de ei", povesteşte şeful postului de Poliţie Dumbrăveni, agent‑şef principal Mihai Pânzariu. „Nu prea stătea pe aici. Bătea Constanţa. Când aveau nevoie de el să semneze ceva, îl chemau probabil acolo. Îl mutau prin Bucureşti, prin ţară, pe unde aveau nevoie de el", spune poliţistul.

Deşi devenise în acte patronul a 11 firme, situaţia materială a tânărului nu s-a schimbat cu nimic, iar familia sa a rămas săracă: tatăl primeşte ajutor social, iar mama este casnică. Asta în timp ce cel puţin două dintre firmele la care era asociat (SC Star Fridom şi SC Delta Con Impex) au obţinut 600.000 euro din escrocherii cu credite şi ţepe date firmelor de leasing.

Asociatul său a fost ucis

Bojin ar fi continuat probabil să trăiască din ce ciupea de la gruparea Băhăian dacă lucrurile nu ar fi început să se precipite în jurul său. Era asociat cu Emilian Leonte în Delta Force Security, General Management Construction, Gregorious Expert Management, Cyma Design, Bol Impex, Guardian Constant Consult, European Company Control, Star Fridom, Delta Con Impex, Neoplatonica şi Valentino Management.

În ianuarie 2008, poliţiştii a luat urma afacerilor necurate, iar Bojin s-a trezit cercetat pentru spălare de bani într‑un dosar privind tranzacţiile frauduloase derulate prin Star Fridom şi Delta Con Impex.

Asociatul său Emilian Leonte a dispărut timp de câteva zile. La 6 aprilie 2008, acesta este găsit mort, în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Verdictul: sinucidere.

Ulterior s-a stabilit că Leonte a fost ucis cu lovituri de ciocan şi apoi i s-a înscenat sinuciderea. Este de presupus că Bojin a intrat la bănuieli pentru că, deşi se ştia în vizorul poliţiştilor, cercetat pentru fraude economice, s-a apucat de tâlhării. Nu una, nu două, ci cinci în mai puţin de o lună.

Bojin şi-a luat şi un asociat, pe George Becheanu (18 ani). Cei doi au jefuit în decurs de o lună cinci femei din Constanţa, de fiecare dată acţionând în mijloacele de transport în comun. Îşi pândeau victimele p\nă în clipa în care uşile autobuzelor se deschideau. Chiar înainte să coboare, hoţii le smulgeau de la gât lanţurile din aur şi dispăreau în mulţime.

A insistat să ajungă după gratii

În cele din urmă au fost prinşi, iar în septembrie 2009, Bojin a ajuns după gratii pentru tâlhărie. Deşi faptele sale nu erau atât de grave, nu a mai fost eliberat nici până în ziua de astăzi.

„Nu avea nici după ce bea apă. Fura câte un lănţişor în valoare de 100 de lei. Îl plasa la amanet cu 20-30 de lei, pentru că mai era şi rupt pe deasupra. Se vede că era înaintaş. Cu banii obţinuţi îşi închiriau câte o cameră la o căsuţă în Satul de Vacanţă, mai mâncau la un restaurant. Altfel, nu avea după ce bea apă", a arătat comisarul-şef Constantin Stamat, adjunctul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, unul dintre cei implicaţi în ancheta privindu-l pe Bojin-tâlharul.

După ce a făcut tot posibilul să ajungă după gratii, Bojin s-a răzgândit şi a cerut să fie cercetat în stare de libertate. Recursul său la măsura arestării preventive a fost judecat în urmă cu o săptămână la Curtea de Apel Constanţa, care a decis însă menţinerea sa în stare de arest preventiv. Surse neoficiale au spus că Bojin este cel care, văzând că asociatul Emilian Leonte, dar şi Ionel Ulezu, Petre Captalan şi Lucian Cernat - pe care îi cunoştea - au dispărut ori s-au „sinucis", şi-ar fi comunicat temerile către anchetatori, dar nu înainte de a se vedea în siguranţă în spatele gratiilor.

Bani pentru „casa morţii" din Măgura

Anchetatorii nu au confirmat până la acest moment dacă Ion Bojin este implicat în dosarul Băhăian. Asocierea sa cu grupul infracţional este însă stabilită pe baza acţionariatului firmelor în care îi apare numele. O altă legătură poate fi dedusă şi din declaraţia lui Petre Piciog, de asemenea asociat în firmele reţelei, dată în exclusivitate ziarului „Adevărul de Seară" Constanţa. Piciog a spus că fratele său geamăn Marin, cercetat în dosar şi acum dispărut, umbla toată ziua cu un „gras din Dumbrăveni". Singurul din grupul de asociaţi ai firmelor care este din Dumbrăveni este Ion Bojin.

„El i-a dat lui frate-meu banii de casă. 4.000 de euro", a spus Petre. Se referă la „casa morţii" din satul Măgura, comuna Cerchezu, încredinţată familiei Piciog ca să aibă grijă de ea.

De fapt, „cadoul" ascundea o misiune sinistră: familia trebuia să stea acolo pentru ca niciun curios să nu descopere că în haznaua şi în groapa din faţa casei, astupată cu beton, fuseseră îngropaţi de vii Ionel Ulezu şi Petrică Captalan. Banii pentru achiziţia casei proveneau probabil din afacerile ilicite derulate prin intermediul firmelor-fantomă ale reţelei infracţionale, ceea ce indică faptul că Bojin avea acces la „fondurile" grupului.

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

NU RATA AMĂNUNTE DESPRE:

Braşov: EXCLUSIV / „Ţeapa“ de 1 milion de euro prin metoda Băhăian, coordonată dintr-un grajd

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite