AFP: Copiii români care cerşesc şi fură la Paris, "la fel de nenorociţi ca în Lumea a treia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii români, victime ale comerţului cu fiinţe umane, veniţi din zonele rurale sărace ale României pe străzile din regiunea pariziană, sunt forţaţi să fure, să cerşească sau să se prostitueze, potrivit unui reportaj AFP, citat de Agerpres.

Aneta, o "tânără europeană" în vârstă de 14 ani, a povestit cum "visul" ei "a devenit coşmar", după ce a fost adusă în Franţa de un bărbat venit acasă la părinţii ei care i-a propus să lucreze la un restaurant la Paris, dar odată ajunsă a fost "convinsă" prin bătaie să se prostitueze, alături de alte trei tinere.

Lorand, un "tânăr rom român" de 15 ani, fură şi cerşeşte sub "controlul" unui verişor, după ce a mai făcut-o şi în Spania şi Italia.

Preşedintele asociaţiei "Hors La Rue", Edouard Donnelly, asociaţie ce s-a ocupat de 1600 tineri români din 2002, a precizat că în 2009 un număr de 209 noi tineri din România au intrat în atenţia organizaţiei. Circa 100 dintre ei erau în situaţie de "sclavie", iar 40 se prostituau.

Edouard Donnelly a afirmat că aceşti copii sunt "la fel de nenorociţi ca în Lumea a treia".

La rândul său, Alexandre Le Cleve, directorul organizaţiei, a subliniat că aceşti tineri adolescenţi, care sunt constrânşi să fure, să cerşească sau să se prostitueze de reţele mai mult sau mai puţin organizate la nivelul Uniunii Europene, "au nevoie în primul rând de protecţie şi de un plan veritabil de viaţă, incluzând şcolarizarea", însă "frecvent cad victimă politicilor de control al imigraţiei, fiind repatriaţi, prin ignorarea de către autorităţi a condiţiilor de siguranţă şi a reinserţiei, garantate la venirea" în Franţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite