"Spionul" Vadim Benyatov poate pleca din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul american de origine rusă Vadim Benyatov, acuzat în dosarul privind scurgerile de informaţii în domeniul energetic, poate părăsi ţara. Instanţa supremă a respins ieri recursul

Consultantul american de origine rusă Vadim Benyatov, acuzat în dosarul privind scurgerile de informaţii în domeniul energetic, poate părăsi ţara. Instanţa supremă a respins ieri recursul procurorilor DIICOT la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a fost de acord ca lui Benyatov să i se ridice interdicţia de a părăsi Capitala şi, implicit, ţara.

Pe numele consultantului nu mai există nicio altă interdicţie. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost foarte dur criticată de procurorii DIICOT, cei care în primă fază au şi decis arestarea grupului infracţional din care susţineau că face parte şi Vadim Benyatov. Procurorii consideră că instanţa s-a substituit altor puteri în stat, precum Curtea Constituţională şi autoritatea legislativă. Remarca vine după ce instanţa Curţii de Apel Bucureşti a reţinut că procurorii DIICOT nu ar avea calitatea de magistraţi imparţiali, în sensul că nici Constituţia României şi nici pachetul de legi privind reorganizarea judiciară şi statutul magistraţilor nu ar fi în concordanţă cu CEDO. Parchetul va declara recurs în interesul legii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite