"Călugărenii" au plecat în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce scandalul privind retragerea trupelor continuă, Batalionul 2 "Călugăreni" a participat, ieri, la ceremonialul de dinaintea plecării în Afganistan. Cei 479 de militari au strigat

În timp ce scandalul privind retragerea trupelor continuă, Batalionul 2 "Călugăreni" a participat, ieri, la ceremonialul de dinaintea plecării în Afganistan.
Cei 479 de militari au strigat "prezent" la "apelul solemn", primind drapelul tricolor. Peste 100 de rude, cu lacrimi în ochi, au ţinut să fie de faţă. "Încheiem un ciclu de peste 10 ani, în care am făcut cunoscut numele
Călugăreni
pe 3 continente", a declarat locotenent-colonelul Daniel Petrescu, comandantul unui batalion care a mai luptat în locaţii ca Angola, Albania sau Irak. Cu toate acestea, 30% din cei care au luat drumul Kandaharului se află la prima misiune. "N-am emoţii, sunt sigur şi pregătit", a spus, răspicat, locotenentul debutant Adrian Berce.
"Este opţiunea noastră şi nu vrem decât să ne facem treaba", a afirmat Ionela Barbu, una dintre cele 6 femei ale batalionului. Prezenţi la ceremonie, ministrul Teodor Atanasiu şi şeful Statului Major, Eugen Bădălan, au ţinut să le transmită militarilor că "problema retragerii e o chestiune politică", ordonându-le să-şi facă "datoria faţă de patrie".
În schimb, rudele militarilor i-au îmbrăţişat prelung pe cei în uniforme şi nu le-au urat decât "un gând bun de la Dumnezeu", vorba Mariei Pană, mama militarului Florin Valentin. Batalionul "Călugăreni" urmează să participe, până în ianuarie 2007, la misiuni de stabilitate ce presupun, printre altele, paza aeroportului din Kandahar şi operaţiuni de escortă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite