Starman a realizat prima sa orbită în jurul Soarelui, la bordul maşinii Tesla Roadster

Starman a realizat prima sa orbită în jurul Soarelui, la bordul maşinii Tesla Roadster

Manechinul SpaceX şi maşina sa îşi continuă plimbarea prin spaţiu, la 557 de zile după lansarea reuşită cu ajutorul unei rachete Falcon Heavy.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unor date oferite de site-ul Where is Roadster, care monitorizează în timp real locaţia maşinii, Starman a realizat prima sa orbită completă în jurul Soarelui, după un drum de peste 1 miliard de kilometri, îndeajuns de lung pentru a depăşi garanţia maşinii de 21.000 de ori.

Vehiculul electric va fi la mică depărtare de planeta Marte pe 7 octombrie 2020, când va ajunge la aproximativ 7,5 milioane de kilometri distanţă de Planeta Roşie. Apoi, acesta se va apropia de Pământ pe 5 noiembrie 2020, când va fi la ”numai” 52 de milioane de kilometri depărtare. Până atunci, Pământul se află pe partea opusă a Soarelui.

După aceste ”vizite”,Starman va trece printr-o lungă perioadă de singurătate, următoarea sa apropiere de casă fiind prevăzută pentru 2047. Totuşi, NASA ar putea să îl întâlnească pe manechinul SpaceX în spaţiu, având chiar un plan de a trimite astronauţi pe Marte în 2030.

Rămâne de văzut dacă Starman şi al său vehicul vor supravieţui până atunci. Maşina se deplasează cu o viteză de aproape 121.000 de km/h, astfel încât integritatea manechinului poate fi pusă sub semnul întrebării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: