Pentru prima oară în ultimii 4 ani, SpaceX a ratat aterizarea pe o navă dronă a unui propulsor Falcon 9

Pentru prima oară în ultimii 4 ani, SpaceX a ratat aterizarea pe o navă dronă a unui propulsor Falcon 9

SpaceX a lansat cu succes o nouă serie de sateliţi Starlink luni dimineaţă, însă evenimentul nu a fost un succes total, deoarece compania a pierdut propulsorul unei rachete Falcon 9.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reuşitele SpaceX din ultima perioadă au dus la o perspectivă îmbunătăţită a publicului asupra companiei, care a reuşit să ducă la bun sfârşit mai multe misiuni, recuperând şi propulsoarele utilizate pentru lansarea rachetelor. Cel pierdut în ocean în decursul zilei de ieri se afla la cel de-al patrulea zbor.

Nu este încă sigur ce s-a întâmplat în timpul încercării de aterizare de ieri. În înregistrarea video se poate observa doar o dâră de fum care apare lângă nava dronă a SpaceX, indicând faptul că propulsorul a ratat ţinta.

”Este evident că nu am reuşit aterizarea de această dată” a spus Lauren Lyons, unul dintre inginerii companiei, în timpul transmisiunii. Cu toate acestea, SpaceX a devenit mult mai pricepută la aterizările pe platformele sale maritime, având un record excelent al reuşitelor în ultima perioadă.

Ultima oară când un propulsor al rachetei Falcon 9 a ratat aterizarea pe una dintre navele dronă ale SpaceX a fost în iunie 2016. De atunci, compania lui Elon Musk a mai avut câteva aterizări ratate pe platformele situate în Cape Canaveral, Florida.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările