Facebook Home nu a murit. Casa lui Zuckerberg de pe Android se transformă

Facebook Home nu a murit. Casa lui Zuckerberg de pe Android
se transformă

Facebook Home transformă telefoanele cu Android în telefoane Facebook

Facebook Home, interfaţa creată de Facebook în încercarea de a pune stăpânire pe smartphone-urile cu Android, nu s-a bucurat de foarte mult succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numai 5 milioane de persoane au încercat să-şi transforme telefonul într-un „Facebook Phone“ şi nu foarte mulţi oameni au fost mulţumiţi de această experienţă. 

Ratingul aplicaţiei este de numai 2,8 stele, din 5, în marketul Google Play.

La prima vedere, am fi tentaţi să spunem că Facebook ar trebui să retragă această aplicaţie şi să o pună în sertarul cu proiecte nereuşite. 

Totuşi, echipa din spatele interfeţei Home nu se dă bătută şi spune că are planuri mari pentru aceasta.

Directorul de inginerie al Facebook Jocelyn Goldfein a declarat, într-un interviu acordat Venture Beat, că reţeaua socială rămâne încrezătoare în acest proiect.

„Învăţăm foarte multe. Suntem încă foarte porniţi cu proiectul Home. Nu am terminat cu el. Cred că o parte a problemei a fost lansarea interfeţei cu atât de mare tam-tam. Niciun startup care lansează versiunea 1.0 a unei aplicaţii nu ar fi atât de mult în vizorul media“, a declarat aceasta.

Goldfein a sugerat că va mai dura până inginerii vor nimeni reţeta pentru aplicaţie, dar a zis că Facebook investeşte în dezvoltarea acestui produs şi nu în marketing, pentru a face din Home un succes pe termen lung.

„La versiunea 1.0 a produsului îi cauţi valoarea. Suntem răbdători şi pregătiţi să îi oferim tot timpul din lume. Crede cu tărie în Home, credem că va fi valoros pentru utilizatori. Dar depinde de noi să facem asta să se întâmple“, a mai declarat directoarea.

La sfârşitul anului 2014, Facebook se lăuda cu 945 de milioane de utilizatori activi lunar pe mobil, din 1,23 de miliarde de utilizatori de mobil în total. Asta înseamnă că mai puţin de 0,5% din utilizatorii activi lunar au instalat Home, asta în contextul în care nu se ştie exact câţi dintre cei 945 de milioane de utilizatori deţin dispozitive cu Android.

Compania a anunţat că are de gând să lanseze mai multe aplicaţii de sine stătătoare care să complementeze aplicaţia de bază, Messenger, Home şi Paper.

„Unul din lucrurile pe care vrem să încercăm să le facem în următorii câţiva ani este să construim o serie de noi experienţe uimitoare, separate de părerea pe care o aveţi acum despre Facebook“, a declarat Mark Zuckerberg la anunţarea rezultatelor financiare. 

Facebook Home este, conform Facebook, un apperating system, adică o aplicaţie care să te taie de la Android şi să te ţină în fluxul reţelei sociale. Nu s-a bucurat de prea mare succes la început, nici acum nu este la cote de invidiat, dar compania a actualizat-o şi a devenit mai „prietenoasă“ cu reţele sociale ca Flickr, Pinterest, Tumblr sau Instagram, mai mult sau mai puţin concurente cu Facebook

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările