APLICAŢIA ZILEI Instagram, reţeaua socială a imaginilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia Instagram dispune de diverse efecte pentru modificarea fotografiilor.
Aplicaţia Instagram dispune de diverse efecte pentru modificarea fotografiilor.

Instagram este o reţea socială bazată pe distribuitul de fotografii, iar accesul se face printr-o aplicaţie de smartphone. Din aprilie, Instagram a ajuns în proprietatea Facebook pentru un miliard de dolari, tranzacţie care s-a finalizat de curând.

Dispozitivul pe care a fost testată aplicaţia

Contul mi l-am făcut prin intermediul versiunii de Android pe un Galaxy Nexus cu Jelly Bean. Dar am folosit Instagram şi pe un iPhone 3GS cu iOS 6 timp de două săptămâni. Diferenţele nu sunt majore, doar că pe iPhone s-a mişcat puţin mai greu, de la încărcarea pozelor, până la publicarea fotografiei, fapt cauzat şi de hardware-ul mai vechi.

Instagram este o reţea socială cu imagini în loc de vorbe

Înainte de toate, ai nevoie de un cont pentru Instagram. Apoi, interfaţa pe care o vei folosi în continuare este destul de simplă, cu cinci butoane principale dintre care cel pentru fotografie este în centru şi cel mai evidenţiat. Poţi să-ţi vezi profilul, să ştergi din poze, să urmăreşti ce pun anumiţi utilizatori sau să comentezi imaginile altora, la fel ca pe celelalte reţele sociale.

În materie de căutare, Instagram a „împrumutat“ ceva de la Twitter. Căutarea sau promovarea se face prin hashtag-uri (etichete), iar dacă doreşti să găseşti poze aleatoriu, se poate la rubrica „Explore“. Astfel poţi intra în legătură cu oameni din diverse ţări şi culturi fără a fi prieten cu aceştia, ca pe Facebook.

În Instagram sunt disponibile 14 efecte vizuale care pot fi adăugate peste fotografiile din galeria telefonului sau peste cele proaspăt făcute. Poate fi fixat un cadru pentru poză sau un punct de focalizare. Însă fotografiile sunt toate în format pătrat, o reminescenţă de la aparatele foto Kodak Instamatic sau de la imaginile Polaroid. În plus, fiecărei fotografii îi poate fi atribuit un loc şi-ţi poţi urmări astfel traseul pe Photo Map. Iar imaginile pot fi distribuite pe alte reţele.

Concluzia „Adevărul“

Pinterest sau Tumblr funcţionează, în principiu, la fel ca Instagram, dar aceasta din urmă s-a diferenţiat prin simplitate şi prin faptul că pozele obişnuite, banale, pot căpăta puţină strălucire cu doar câteva filtre. Este locul unde imaginile vorbesc mai mult şi transmit mai mult. Şi este prima reţea socială începută integral pe un smartphone, la început iPhone.

Acum, sunt aproximativ 100 de milioane de utilizatori înregistraţi, iar din 6 septembrie Facebook deţine Instagram. Tranzacţia a fost finalizată cu o sumă de 300 de milioane de dolari în bani lichizi şi alte 23 de milioane de acţiuni Facebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite