VIDEO Noul MySpace, mai aproape de realitate: conţinut plătit şi design nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă mai amintiţi de MySpace? A fost cea mai populară reţea socială din lume, dar imposibilitatea de a se schimba şi de a evolua, odată cu creşterea Facebook, a dus la decăderea ei. MySpace însă pregăteşte o schimbare radicală, dar încă suferă foarte mult.

Conform unui document intern publicat de către „Business Insider“, MySpace va avea o investiţie de 50 de milioane de dolari şi va încerca să îşi modifice strategia, ducându-se mai aproape de profilul Spotify, un site care oferă muzică cu plată.

Documentul intern venit de la compania Interactive Media Holdings, cea care a plătit 35 de milioane de dolari pentru MySpace către News Corp, arată că anul 2012 a fost la fel de mizerabil ca şi 2011, deşi a existat o creştere minoră. Pierderile au fost de 40 de milioane, iar veniturile de 15 milioane de dolari, o creştere cu 6 milioane de dolari faţă de 2011.

Compania care deţine reţeaua socială bazată pe muzică speră să reducă pierderile până la 25 de milioane de dolari în 2013, odată cu introducerea noului design, prezentat acum o lună şi care îl are într-o poziţie cheie pe Justin Timberlake, unul dintre investitorii în noul MySpace.

Practic, ce vor cei de la MySpace? Dacă până acum era doar o reţea socială centrată în jurul muzicii, viitorul este cel în care conţinutul este plătit la bucată sau pe bază de abonament, după formatul Pandora sau Spotify.

Documentul oferit către „Business Insider“ arată cât de mult a decăzut MySpace. Acum şase ani, reţeaua socială a fost cumpărată de News Corp pentru 580 de milioane de dolari, iar în 2011 ajunsese să producă 9 milioane de dolari, aproape cât un site junior din Statele Unite ale Americii.

Ce se va găsi în noul MySpace?

În documentul intern, reţeaua socială este explicată mai bine de către patronii săi. Astfel, ea se va baza pe cel mai mare catalog online, cu 42 de milioane de cântece. De asemenea, va avea o relaţie directă cu 5 milioane de artişti din întreaga lume.

În plus, va exista şi un catalog gratuit, pentru conţinut cu drepturi de autor lejere. MySpace se mai promovează şi prin relaţia apropiată pe care o pot avea artiştii cu fanii.

Pentru a creşte veniturile, MySpace va fi sponsorizată de mari branduri, în al doilea trimestru din 2013 ar putea introduce un sistem de abonament mobil şi se va transforma într-o adevărată platformă de comerţ electronic, cu bilete la concerte, melodii de vânzare şi materiale promoţionale ale artiştilor.

Cine sunt rivalii?

Faţă de perioada de acum şase ani, MySpace nu va mai concura cu reţelele sociale clasice, pentru că nu mai există această miză. Astfel, nişa va fi cea a site-urilor care oferă conţinut plătit.

În momentul de faţă, MySpace are 28 de milioane de utilizatori în SUA, Pandora are 21 de milioane, iar Spotify 12 milioane. Cu toate acestea, MySpace nu reuşeşte să profite de pe urma lor. Dacă preţul mediu pe Spotify, raportat la numărul de melodii, este de 7 cenţi, pe MySpace acesta este de un cent.

Mai multe detalii din interiorul reîmprospătării unei reţele aproape moarte pot fi găsite în fişele financiare prezentate pe „Business Insider“. De asemenea, adevarul.ro vă va oferi în curând o incursiune în ascensiunea şi decăderea unei platforme care a fost cândva regina reţelelor sociale. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite