STUDIU 75% dintre persoanele care vor să scape de conversaţiile nedorite se prefac că stau cu ochii în telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitivele conectate au devenit esenţiale pentru a menţine legătura cu ceilalţi, dar pentru mulţi sunt şi o plasă de siguranţă în numeroase situaţii sociale, atunci când nu vor să interacţioneze cu alte persoane.

Un studiu Kaspersky Lab a confirmat această tendinţă de comportament, după ce trei sferturi dintre persoane (75%) au recunoscut că folosesc un dispozitiv pentru a se preface ocupaţi atunci când nu vor să vorbească cu cineva. Iată un alt motiv pentru care dispozitivele ar trebui să fie protejate în orice context.

Folosirea dispozitivelor ne ajută să evităm mult mai uşor conversaţia sau alte interacţiuni nedorite cu cei din jur. Studiul a arătat că 72% dintre persoane folosesc dispozitivul atunci când nu ştiu ce să facă într-un anumit context social.

De asemenea, telefoanele sunt soluţia la care recurg utilizatorii când vor să pară ocupaţi sau să evite privirea cuiva. 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai uşor, iar 44% îl folosesc pe post de distracţie zilnică.

În plus, dispozitivele sunt salvatoare pentru cei care vor să evite să vorbească cu o persoană pentru a rezolva probleme de zi cu zi, Astfel, aproape o treime dintre participanţii la studiu (31%) ar prefera să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicaţii, pentru că li se pare mai simplu decât să vorbească cu o altă persoană.

Fie că ne ajută să evităm să intrăm în contact cu cineva sau să umplem timpii morţi, faptul că ne bazăm constant pe dispozitivele noastre ne creează motive de îngrijorare atunci când nu le mai  putem folosi. O treime dintre persoane (34%) îşi fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, iar pe 12% le îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite