Telefonul modular de la Google are un preţ de pornire: de la 50 de dolari în sus poţi începe să-ţi creezi smartphone-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a vândut Motorola Mobility, dar a păstrat proiectul telefonului modular. Acum, Google detaliază cum va funcţiona şi cât va costa. La 50 de dolari per „şasiu“, tu ai încerca să-ţi creezi telefonul acasă?

Google, prin divizia Advanced Technology And Projects (ATAP) vrea să lanseze un telefon cu preţul de 50 de dolari pe care omul să şi-l asambleze singur. Este „telefonul IKEA“, dacă vrei să-i spui aşa. Smartphone-ul Ara, după cum a ajuns să fie cunoscut, este modular şi interesant, dar faptul că e ieftin taie şi din piesele de care un utilizator va dispune. „Şasiul“ a fost denumit grayphone de către inginerii Google, conform Time.

La banii aceştia, cumpărătorul primeşte platforma de bază cu procesor, memorie RAM, spaţiu de stocare intern, ecranul şi un modul wireless. De aici începi să pui piese. Asta poate însemna că pui o cameră foto, un difuzor mai bun sau un modul GPS. E ca un telefon LEGO căruia îi iei cadrul şi apoi începi să construieşti ceva. Pentru cei interesaţi, este o veste foarte bună, dar un produs final bun cu siguranţă nu va fi prea ieftin.

Totuşi, dincolo de aceste planuri, Ara este încă un concept, iar Google va arăta că înseamnă ceva abia atunci când telefonul va funcţiona şi va fi disponibil publicului. În acest moment, sună puţin naiv şi puţin nerealist. „Cred că (această gândire) va dispărea în timp, dacă le arăţi clienţilor un astfel de produs şi e frumos şi funcţionează. Sunt sigur că un anumit scepticism va rămâne: dacă îl scap, se vor împrăştia pe jos toate părţile componente?“, a spus Paul Eremenko, şeful de proiect.

Un smartphone Ara gata asamblat şi funcţional

image

Conform lui Eremenko, el e responsabil să transforme acest proiect într-unul reuşit, nu într-unul profitabil pentru Google. Deocamdată. „Acesta e acel lucru potenţial profitabil care s-ar putea transforma într-un dispozitiv care să producă venituri de cinci miliarde de dolari“, a spus Eremenko. Până atunci, însă, Google are de rezolvat prototipul, apoi are de găsit publicul căruia să i se adreseze.

Povestea proiectului Ara, spusă de Paul Eremenko

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite