Prima impresie despre telefonul fără marginile ecranului: Sharp Aquos Crystal

Prima impresie despre telefonul fără marginile ecranului: Sharp Aquos Crystal

Sharp Aquos Crystal e un telefon cu adevărat frumos,

Sharp Aquos e un telefon prezentat anul trecut în august de către producătorul japonez, dar nu a ajuns în Europa, fiind dedicat pieţei americane. Cunoscut drept telefonul fără margini. E un design interesant şi ne-a atras privirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sharp Aquos Crystal a fost expus la standul Qualcomm din cadrul Mobile World Congress 2015 şi este un telefon aproape experimental. A fost lansat doar pe piaţa nord-americană şi nu are margini. E atât de subţire încât nu are difuzor pentru apeluri.

Specificaţii tehnice

Sharp nu are o cască pentru a ne auzi cu cel care vorbim, deoarece nu aveau unde să o pună. În schimb, folosesc tehnologia Direct Wave Receiver.

Ce face această tehnologie? În loc de a duce sunetul într-un difuzor amplasat în partea superioară, Direct Wave Receiver face ca tot ecranul să vibreze la frecvenţa necesară pentru a transmite sunetul vocii umane de pe partea cealaltă a conversaţiei.

Crystal este un telefon cu procesor Snapdragon 400 cu patru nuclee, 1,5GB de memorie RAM şi are un spaţiu de stocare de 8GB. Bateria este de 2.040 mAh, iar ca bonus dispune de efecte sonore Harman Kardon, adunate sub funcţionalitatea Clari-Fi. Asta pentru cei interesaţi de multimedia şi, în mod special, de sunet, mai are LiveStage pentru streaming către boze Bluetooth Harman Kardon.

În momentul când primim un telefon sau apelăm pe cineva, dispozitivul se blochează. Acest lucru este făcut direct din software-ul telefonului şi nu se mai bazează pe senzori.

Frumos în faţă, urât în spate

Sharp Aquos Crystal ne-a lăsat o impresie foarte bună la prima atingere pe care am avut-o. Ecranul, deşi HD, are culori foarte bune şi sistemul este fluid. De asemenea, nu am avut probleme de la faptul că nu are margini, ci ne-am obişnuit foarte rapid.

Din faţă, telefonul este viitorul. E probabil un concept care merită dezvoltat mai departe şi înfrumuseţat. Sharp pare că a avut mai multe echipe de designeri, iar telefonul se urâţeşte de sus în jos.

E destul de gros, iar pe spate are un plastic negru, foarte ieftin, care strică impresia iniţială. E un telefon de care o să vă bucuraţi doar voi, când vă uitaţi la ecran, nu şi ceilalţi, când vă văd vorbind la telefon.

Marele dezavantaj, o să vedeţi asta şi la Dell Venue 8000 (cea mai subţire tabletă din lume) e că au camera frontală jos. Practic, poziţia e foarte incomodă pentru apeluri video şi aveţi mari şanse să obturaţi imaginea.

Ne-am dori telefonul acesta în Europa, pentru că este destul de mic pentru a fi un telefon secundar, nu foarte scump şi chiar arată foarte bine ecranul fără ramă. 

Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările