Cel mai ieftin smartphone vine din India şi costă mai puţin decât o cartelă prepay

Cel mai ieftin smartphone vine din India şi costă mai puţin decât o cartelă prepay

Freedom 251 e cel mai ieftin smartphone din lume.

Pe 30 iunie va ajunge pe piaţă un smartphone foarte ieftin. Cel mai ieftin de până acum, după cum tot spune compania.

Freedom 251 este un telefon cu Android la un preţ de nerefuzat. Odată cu 30 iunie va fi lansat, preţul va fi de aproximativ patru dolari sau trei euro, iar în primul val vor fi livrate 2,5 milioane de unităţi, urmând ca în fiecare lună ulterioară să se livreze alte 200.000. Telefonul a fost anunţat încă din februarie 2016

În România, preţul său ar însemna aproximativ 14,5 lei. Sunt pachete de ţigări mai scumpe de atât, dar acum cu banii aceştia îţi poţi lua un telefon. Producătorul este Ringing Bells, iar dotările tehnice nu sunt foarte proaste. Freedom 251 are un ecran de 4 inci, un procesor quad-core la 1,3GHz, 1GB de memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare, plus două camere: una principală de 3,2MP şi una frontală de 0,3 MP. Bateria are o capacitate de 1.450 mAh.

După ce şi-a anunţat planul, compania Ringing Bells a fost investigată de autorităţi. Mulţi au considerat că este vorba de o tactică pentru spălarea banilor sau, în cel mai rău caz, un mod prin care o companie caută obţinerea finanţării unui proiect pentru ca ulterior să nu mai livreze nici un produs. Asta şi pentru că o analiză a Indian Cellular Association a arătat că valoarea componentelor dintr-un Freedom 251 este de aproximativ 40 de dolari. Autorităţile au descoperit şi că telefonul e, de fapt, un model chinezesc: Adcom Ikon 4, cu o valoare retail de 54 de dolari, după cum scrie Playtech. Oricum ar fi, ajunge pe piaţă, iar calitatea nu va fi la „cote de invidiat“.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: