Vânătoarea de terorişti se transformă într-o vânătoare de vrăjitoare

Vânătoarea de
terorişti se transformă într-o vânătoare de vrăjitoare

Unii oameni sunt suspecţi numai din cauza rucsacului FOTO infowars.com

Cum autorităţile nu au reuşit să reţină niciun suspect în cazul atentatelor teroriste din Boston, comunitatea online a început să caute vinovaţii prin sute de fotografii postate pe Internet, potrivit CBS.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au trecut 24 ore şi nu s-a făcut nicio arestare, FBI a cerut persoanelor prezente la eveniment să le trimită fotografiile şi clipurile video surprinse în timpul incidentelor. Totul bine şi frumos. Asta până când pe Reddit a apărut un forum intitulat  "findbostonbombers" în care utilizatorii îşi dau cu presupusul privind posibilii atentatori. Şi pe 4chan a apărut un forum care se ocupă cu acelaşi lucru iar Internetul este plin de justiţiari însetaţi de sânge.

„Câteodată regulile se schimbă. Câteodată dogma trebuie răsturnată: «taci şi lasă poliţia să-şi facă treaba» este o mentalitate greşită în cazul unui atentat terorist“, scrie Jason Calacanis, antreprenor online, într-o postare pe blog.

Utilizatorii de Reddit şi-au îndreptat atenţia asupra trei bărbaţi. Dovezile după care ei s-au luat ca să îi scoată din mulţime sunt inexistente. Totul se bazează pe speculaţie.

Există unele persoane care susţin chiar faptul că hackerii ar putea face o treabă mai bună decât poliţia, deoarece nu au restricţii legale (nu au nevoie de un mandat) şi nu trebuie să respecte dreptul oamenilor la intimitate.

La polul opus există persoane care susţin faptul că eforturile comunităţii online s-ar putea transforma într-o vânătoare de vrăjitoare. Să spui că un om este suspect din cauza unor aparenţe poate provoca daune majore pentru persoana în cauză.

Aceşti oameni, ale căror feţe nu sunt cenzurate şi împotriva cărora nu există (deocamdată) dovezi, ar putea fi victimele agresiunilor, şi-ar putea pierde locurile de muncă şi toată viaţa le-ar putea fi dată peste cap din simplul motiv că provin din Orient sau pentru că purtau un rucsac în ziua în care s-au produs atentatele teroriste.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările