Kim Dotcom, fondatorul MegaUpload, revine în online cu proiectul MegaBox

Kim Dotcom, fondatorul MegaUpload, revine în online cu proiectul MegaBox

Serviciul MegaBox va fi lansat până la finalul anului.

Regele pirateriei online Kim Dotcom plănuieşte o revenire cu un nou proiect, deşi procesul său legat de serviciul MegaUpload nu s-a finalizat încă. Dotcom vrea să pornească până la finalul anului MegaBox, anunţat în iunie anul acesta, iar totul va fi despre muzică, dar fără implicarea marilor case de discuri. În plus, MegaBox va aduce profit direct artiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kim Dotcom este acuzat de autorităţile din Statele Unite ale Americii de piraterie online şi procesul său este aşteptat să înceapă în martie 2013. Dar până atunci, acesta vrea să lanseze MegaBox, proiectul care se va concentra în jurul muzicii, bazându-se pe legătura directe între consumatori şi artişti, fără intervenţia caselor de discuri. Producătorii pieselor şi le vor putea vinde direct utilizatorilor, iar Dotcom a promis că până la sfârştiul anului va fi funcţional, informează „The Next Web”.

Fondatorul MegaUpload a declarat, în iunie, că MegaBox va avea şi contracte exclusive cu anumiţi artişti nemulţumiţi de modelul clasic de afacere. „Megabox.com va fi un site care le va permite artiştilor să îşi vândă creaţiile direct consumatorilor, iar partea bună este că vor păstra 90% din venituri”, a mai afirmat Dotcom.
Soluţia propusă de Megabox pentru monetizare va fi Megakey despre care Dotcom nu a dat prea multe detalii. Însă el a mai spus că astfel artiştii vor ajunge să primească bani chiar şi pentru descărcările gratuite. Sistemul Megakey a fost deja testat cu peste un milion de utilizatori şi Dotcom a susţinut că funcţionează.

Kim Dotcom a fost arestat în luna ianuarie a acestui an, în urma unui raid al autorităţilor. El este acuzat de încălcarea drepturilor de autor şi piraterie online, iar SUA vrea să obţină extrădarea lui. Procesul a fost programat de către o instanţă din Noua Zeelandă, ţara în care locuieşte acum, pentru martie 2013. Dotcom şi-a încercat şi el veleităţile de artist cu o piesă la adresa preşedintelui Barack Obama.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările