Guvernul canadian se va folosi de inteligenţa artificială pentru a preveni sinuciderile

Guvernul canadian se va folosi de inteligenţa artificială pentru a preveni sinuciderile

FOTO via Mobilesyrup

Conform Asociaţiei Canadiene pentru Prevenirea Sinuciderilor, aproximativ 11 oameni îşi pun capăt zilelor, zilnic, în Canada. În plus, aproximativ 210 persoane recurg zilnic, fără succes, la această metodă tragică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a reduce aceste cifre ridicate, Guvernul Canadian a iniţiat un parteneriat cu o companie din Ottawa care se ocupă cu dezvoltarea inteligenţei artificiale. Aceştia au produs un algoritm care monitorizează postările de pe reţelele sociale şi îşi dă seama atunci când o persoană este depresivă şi devine un potenţial pericol pentru sine.

Compania spune că poate monitoriza peste 160.000 de conturi sociale ale canadienilor şi poate avea acces la date şi statistici care nu pot fi aflate prin alte metode mai tradiţionale. În plus, compania din Ottawa, Advanced Symbolics pe numele său, a prezis cu succes evenimente majore din trecutul recent, cum ar fi Brexit-ul sau alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.

Advanced Symbolics susţine că poate prezice cu aproximativ trei luni înainte o tentativă de suicid, doar analizând comportamentul unei respective persoane pe reţelele sociale. Monitorizarea propriu-zisă va începe în cursul acestui an.

citeste totul despre: