„Despacito”, cel mai vizionat clip video din istoria YouTube, a fost şters de hackeri

„Despacito”, cel mai vizionat clip video din istoria YouTube, a fost şters de hackeri

Clipul video cu cele mai multe vizualizări de pe YouTube a fost şters de către hackeri în ceea ce pare a fi un atac informatic care a vizat conturile a mai multor artişti de renume internaţional, printre care şi Shakira, Selena Gomez sau Taylor Swift.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16:20 Clipul video al melodiei „Despacito” a fost urcat înapoi pe YouTube, iar nici una dintre cele peste cinci miliarde de vizualizări nu s-a pierdut.

Hackerii care şi-au însuşit atacul se numesc Prosox şi Kuroi'sh şi par că ar lupta pentru libertatea şi independenţa Palestinei. Aceştia au modificat descrierile clipurilor video care au rămas online pentru a îşi trasmite mesajul mai departe. În dreptul acestora este scris ”Free Palestine” (n.r. ”Libertate pentru Palestina”).

Tot atacul s-a petrecut la doar cinci zile după ce melodia ”Despacito” a lui Luis Fonsi şi J. Balvin a depăşit pragul de cinci miliarde de vizualizări, clasându-se astfel pe primul loc all-time în topul celor mai vizionate clipuri de pe reţeaua YouTube. De asemenea, peste zece alţi artişti au avut anumite clipuri video şterse sau compromise, notează publicaţia The Independent.

Hitul ”Despacito” a fost lansat în ianuarie 2017 şi a doborât mai multe recorduri de audienţă, printre care şi numărul consecutiv de săptămâni petrecute pe primul loc în topul celor mai ascultate piese din Statele Unite. Nu mai puţin de 16 săptămâni a fost ”Despacito” cel mai ascultat hit de peste ocean.

 

citeste totul despre: