Antonio Eram, director Netopia, despre plăţile electronice: Nu este normal să plăteşti 10 lei şi rest să primeşti o gumă

Antonio Eram, director Netopia, despre plăţile electronice: Nu este normal să plăteşti 10 lei şi rest să primeşti o gumă

Google Glass este una dintre tehnologiile care ne pot ajuta în viitor. FOTO The Verge

Antonio Eram, director Netopia, ne-a vorbit despre plăţile electronice şi de ce sunt acestea utile mai ales într-un peisaj economic agresiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu 10 luni, Antonio Eram, director Netopia mobilPay, spunea că prin compania pe care o conduce poate introduce plata cu Bitcoin, dar fără piaţă n-are valoare. Acum, a introdus plata cu Bitcoin, semn că efectul nu e chiar zero. Am discutat cu el despre plăţile electronice şi cum ne mai raportăm la tehnologie în prezent, când lucrurile se schimbă foarte repede.

Anul 2014 a venit cu o veste mare: Apple dezvoltă sistem propriu de plăţi electronice, Pay, şi se visează deja lider de piaţă. Piaţa nu e nouă, există mai multe soluţii în diverse ţări, iar în România avem Netopia mobilPay, dar Apple consideră că are avantajul influenţei. E suficient? Antonio Eram consideră că nu. „Nu toate deciziile Apple sunt bune, iar în acest caz intervine şi o chestiune de echilibru.

A încercat să creeze o tulburare a stării de fapt, dar piaţa a reacţionat pe cât de violentă a fost şi acţiunea. Cum s-a întâmplat şi cu iPhone, ei îi stârnesc pe alţii să vină cu lucruri inovatoare“, spune Eram. În cazul Apple Pay mai mulţi comercianţi din SUA s-au aliat pentru dezvoltarea CurrentC, un sistem diferit.

În România însă nu vorbim încă de Apple Pay sau Google Wallet, ci există Netopia mobilPay şi SEQR care s-au remarcat în ultimii doi ani. Soluţia din urmă colaborează cu o singură bancă, deocamdată. Soluţia dintâi a pornit la drum cu plăţile prin SMS. Era un pas firesc, oamenii erau deja educaţi în trimiterea de mesaje, iar plata e încă populară pentru tranzacţii mici, anunţuri, cumpărare de conţinut digital şi altele. Mai departe Netopia şi-a dezvoltat şi plata prin telefon, oferind-o atât prin NFC şi QR, cât şi prin noua tehnologie iBeacon.

Află totul despre tehnologie, plăţi electronice şi viitor de la Playtech

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: