Uber negociază vânzarea diviziei sale de taxiuri aeriene

Uber negociază vânzarea diviziei sale de taxiuri aeriene

Uber Technologies este în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de taxiuri aeriene, "Uber Elevate", firmei Joby Aviation, a relatat miercuri site-ul Axios, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uber nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters, însă acţiunile companiei au crescut cu peste 6% în urma informaţiei.

Hyundai Motor, care a anunţat în ianuarie un parteneriat cu Uber Elevate pentru dezvoltarea de taxiuri aeriene electrice, nu a răspuns nici ea unei solicitări de comentarii.

În condiţiile în care afacerile Uber au fost afectate grav de pandemia de Covid-19, în luna mai compania a redus forţa de muncă cu 23%, în cadrul măsurilor agresive de restrângere a costurilor. Uber s-a angajat atunci să se concentreze pe operaţiunile de bază de ride-hailing şi pe afacerile de livrare a mâncării.

Uber mai are diverse alte afaceri, între care dezvoltarea de automobile autonome, proiectul Elevate şi reţeaua de logistică pentru mărfuri. Compania se află în discuţii şi pentru vânzarea diviziei de vehicule autonome.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările