Recordul mondial de autonomie pentru autovehiculele electrice a fost stabilit de un autobuz. Cât a reuşit să meargă cu un singur „plin”

Recordul mondial de autonomie pentru autovehiculele electrice a fost stabilit de un autobuz. Cât a reuşit să meargă cu un singur „plin”

Maşinile electrice sunt viitorul. Asta ştie deja toată lumea. Pe lângă autoturismele obişnuite, este interesant să observăm cum acet trend afectează şi celelalte industrii, cum ar fi cele de transport de mărfuri şi persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştim deja că Elon Musk lucrează la un camion electric, pe care îl va lansa în octombrie. Până atunci, însă, un startup pe nume Proterra a dezvoltat cu succes un autobuz electric a cărui autonomie este de invidiat. Pentru a vedea cât de mult poate merge cu o singură încărcare, cei din companie au pus la cale un test.

Autobuzul s-a deplasat pe un traseu circular, la o viteză optimă, nevând la bord nici un pasager. Rezultatul a fost peste aşteptări. Nu mai puţin de 1770 de kilometri a reuşit acesta să meargă cu un singur ”plin” de energie electrică.

Cum mărimea acestuia este una mult mai mare decât a unui autovehicul, şi bateriile montate la bord sunt mult mai mari. Primele autobuze de serie Proterra E2 vor ajunge pe străzile Los Angeles-ului spre finalul anului 2017, notează Engadget.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: