Musk anunţă că va redeschide fabrica Tesla din California: „Dacă arestaţi pe cineva, vreau ca eu să fiu acela“

Musk anunţă că va redeschide fabrica Tesla din California: „Dacă arestaţi pe cineva, vreau ca eu să fiu acela“

Elon Musk

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a confirmat că va redeschide fabrica din California împotriva ordinelor emise de autorităţile locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conflictul dintre oficialii din Alameda County şi Elon Musk continuă, miliardarul anunţând că va redeschide fabrica Tesla din California. Mai mult, acesta a spus că se va afla la linia de producţie în această săptămână, scriind că ”dacă cineva va fi arestat, vă cer ca acela să fiu doar eu”.

În weekend, Musk a continuat disputa cu autorităţile din Alameda County, care au impus un ordin ce limitează afacerile considerate ”neesenţiale” din a desfăşura activităţi pe perioada pandemiei. Tesla s-a conformat pe 23 martie, atunci când a închis fabrica.

Miliardarul s-a arătat însă extrem de critic faţă de acest ordin, iar sâmbătă a decis chiar să dea în judecată regiunea Alameda County, după acuze aduse guvernatorului Gavin Newsom.

Tesla reînceput producţia de maşini în acest weekend, iar toţi angajaţii fabricii au fost notificaţi să se pregătească de întoarcerea la muncă. Alţi producători de automobile din SUA precum Ford sau General Motors vor reîncepe producţia la sfârşitul acestei luni.

Ieri, oficialii din Alameda County au răspuns comentariilor lui Musk, spunând că aşteaptă un plan de redeschidere a fabricii şi că ”sunt entuziasmaţi să verifice acest plan şi să se înţeleagă cu Tesla cu privire la un protocol şi o perioadă de redeschidere în siguranţă a fabricii”. Un răspuns bizar, ţinând cont că Musk a anunţat deja că va redeschide fabrica şi că maşinile sunt deja în producţie, arată The Verge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: