Sute de potenţiali directori de şcoli, în stand-by

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La concursul pentru funcţii de conducere pot participa numai experţii în management FOTO Arhivă
La concursul pentru funcţii de conducere pot participa numai experţii în management FOTO Arhivă

Numărul  sălăjenilor care au fost admişi în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional a ajuns la 301, după ce printr-un ordin al ministrului Educaţiei emis zilele trecute au fost incluşi în acest corp încă 50 de dascăli, aleşi în urma etapei de selecţie desfăşurată în acest an.

301 dascăli sălăjeni au diplomă de expert în management educaţional, după ce au participat şi au trecut de una dintre cele patru etape de selecţie pentru admiterea în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Miza înscrierii în acest corp este o prevedere a noii Legi a educaţiei naţionale care spune că pot ocupa funcţii de conducere ori de îndrumare şi control în învăţământ numai cadrele didactice care fac parte din acest corp.


Prin urmare, toţi cei care ocupă, în prezent, funcţii de director, director adjunct sau inspector şcolar, dar şi cei care râvnesc pe viitor la astfel  de funcţii s-au înscris în selecţie. Problema este că nimeni nu mai vorbeşte de organizarea unor concursuri pentru funcţiile de conducere din învăţământ, toţi directorii celor 104 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din Sălaj fiind numiţi cu delegaţie. În această situaţie s-a ajuns în condiţiile în care ultimele concursuri au fost organizate în 2008, iar valabilitatea unui mandat de director nu poate fi mai mare de patru ani.


O încercare de demarare a organizării concursurilor a avut loc anul trecut, când Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate funcţiile de inspector şcolar general din ţară. Concursurile au fost, însă, amânate pe o durată nedeterminată, neavând loc nici măcar până azi.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite