Spitalul Judeţean se dotează cu bani privaţi. Echipamente pentru Blocul Operator şi pentru Chirurgia plastică, finanţate de o multinaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul Operator şi departamentului de Chirurgie plastică, microchirurgie constructivă şi arşi (injectomate, expander şi dermatom) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost dotate cu echipamente medicale, printr-o finanţare asigurată de  TenarisSilcotub.

Dotările s-au făcut prin Proiectul „Dotarea integrată şi unitară a secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău”, un parteneriat între Consiliul Judeţean şi compania multinaţională, valoarea totală a acestor echipamente, achiziţionate cu sprijinul financiar al Tenaris, depăşind 203.000 de lei. Până la sfârşitul lunii noiembrie va ajunge în compartimentul de chirurgie plastică şi un alt echipament, aplicator de broşe pentru chirurgia mâinii.Prin acelaşi parteneriat cu compania multinaţională, secţia Obstetrică  - Ginecologie a fost echipată complet cu paturi (30), alte paturi şi saltele precum şi un număr de 105 noptiere venind în sprijinul pacienţilor altor secţii ale Spitalului.


„E important sprijinul partenerilor noştri şi îl salut. Necesarul de echipamente şi aparatură medicală în cadrul Spitalului e mare iar investiţiile în acest sens au valori considerabile, doar ca şi o comparaţie, un singur echipament din cele luate în considerare în acest proiect are o valoare apropiată de cea a tuturor paturilor şi saltelelor achiziţionate. Pe de altă parte, pentru îmbunătăţirea infrastructurii Spitalului s-au finalizat câteva intervenţii dar am început şi pregătirea unor noi proiecte, de aceea fiecare astfel de iniţiative şi proiecte susţinute de către parteneri economici, sunt de un real sprijin în ceea ce înseamnă îmbunătăţirea serviciilor şi condiţiilor oferite pacienţilor Spitalului judeţean”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.

Citeşte şi FOTO Cum se poate mânca decent într-un spital de stat din România

FOTO O multinaţională face, la Zalău, treaba Statului Român

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite