Sălăjeanul Lucian Bode, nominalizat oficial pentru funcţia de ministru al Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode este preşedintele PDL Sălaj
Lucian Bode este preşedintele PDL Sălaj

Surse din PDL citate de presa centrală îl indică pe preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, ca potenţial candidat la nominalizarea pentru funcţia de ministrul al Economiei.

UPDATE: Fostul premier şi actual preşedinte al PDL, Emil Boc, a anunţat miercuri, la ora 11.15, lista nominalizărilor pentru componenţa viitorului cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Pe această listă se regăseşte şi Lucian Bode, propus pentru postul de ministru al Economiei.

Preşedintele Partidului Democrat Liberal - Filiala Sălaj, Lucian Bode, ar putea să o înlocuiască pe Andreea Paul Vass pe lista nominalizărilor pentru componenţa viitorului cabinet condus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu. Rocada ar fi posibilă după ce aseară Andreea Paul Vass, prima propunere a PDL pentru şefia Ministerului Economiei, a refuzat nominalizarea.

În această dimineaţă, la PDL a început o şedinţă a comitetului director având ca subiect găsirea unui înlocuitor pentru Andreea Vass. Lucian Bode participă la această şedinţă. Preşedintele PDL Sălaj nu ne-a confirmat încă nominalizarea sa.

Cine este Lucian Bode

Lucian Bode s-a născut în 27.10.1974, la Valcău de Jos, Sălaj. Este căsătorit şi are un copil.

 Ca pregătire profesională, a urmat cursurile Universităţii din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic pe care a absolvit-o în 1998. De atunci a mai urmat un program de perfectionare in domeniul relatiilor internationale la Institutul Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe, un curs de nivel înalt „Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi un masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană la Facultatea de Istorie şi Filozofie din cadrul Universităţ Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

În perioada 2001-2008  a lucrat, pe rând, ca şi inginer la serviciul de exploatare, purtător de cuvânt, şef de serviciu şi preşedinte de sindicat la S.C. Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău.

Funcţii politice are în PDL încă din 2001, când a fost ales ca şi secretar al Biroului Permanent Judeţean al partidului. Preşedintele filialei judeţene este din 2008.

  

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite