Rezultatele ediţiei a IX-a a Concursului Interjudeţean de Matematică „Teodor Topan“. Competiţia – dominată de clujeni şi băimăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 270 de elevi au participat la concurs
Aproape 270 de elevi au participat la concurs

Aproape 270 de elevi din clasele V-XII din Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa - Năsăud, Sălaj şi din Republica Moldova s-au întrecut sâmbătă, 13 decembrie, în cadrul Concursului Interjudeţean de Matematică ”Teodor Topan”, ediţia a IX-a, organizat la Şcoala ”Silvania” din Şimleu Silvaniei.

Cu subiecte făcute de doi profesori universitari  - Dorel Miheţ, Universitatea de Vest din Timisoara şi Andrei Eckstein, Universitatea Politehnică din Timişoara - pentru clasele de liceu şi de patru studenţi şi masteranzi români la Cambridge, toţi foşti olimpici la matematică - Radu Bumbăcea, Sorin Ţîrc, Vlad Crişan şi Cătălin Ţucaş - pentru clasele de gimnaziu, concurenţii s-au descurcat după puteri şi după seriozitatea cu care s-au pregătit. Cei mai buni s-au dovedit a fi concurenţi din Cluj, care au câştigat la clasele a V-a, a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, urmaţi de cei din Baia Mare, câştigători la clasa a IX-a şi la a X-a.

Din Sălaj, la clasa a V-a au fost obţinute trei menţiuni de către Antoniu Alexa, de la Şcoala ”Simion Bărnuţiu” din Zalău, Iarina Ihoş, de la Şcoala ”Silvania” Şimleu Silvaniei, şi Daria Negrean, de la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău.

La clasa a VI-a Sălajul nu a obţinut niciun premiu sau menţiune, iar la clasa a VII-a s-au remarcat Anamaria Maghiar, de la Şcoala ”Lucian Blaga” Jibou - premiul al II-lea, şi  Eduard Costina şi Daria Pop de la Şcoala ”Mihai Eminescu”, ambii cu menţiune. La clasa a VIII-a, cel mai bun rezultat îi aparţine lui Bogdan Pop, de la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău, care a obţinut o menţiune.


La clasa a IX-a toate premiile şi menţiunile s-au dus către concurenţi din alte judeţe, în timp ce la clasa a X-a a fost obţinută cea mai bună clasare, din judeţ, la liceu, la această ediţie a competiţiei: locul al III-lea, ocupat de Teofana Moisi, de la Colegiul Naţional ”Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei. Tot la clasa a X-a, Totos Gyorgy, de la Colegiul Naţional ”Silvania” Zalău, a obţinut menţiune.

Sălajul a ratat premiile şi la clasa a XI-a, în timp ce la clasa a XII-a au fost obţinute trei menţiuni: Paul Astalâş (CNS), Robert Dezmerean (Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian Zalău) şi George Cimpoieş (CNS).

VEZI AICI REZULTATELE

Citeşte şi:

Se inversează ”exodul creierelor ”? Planurile de viitor ale unor ”minţi de aur” ale României

Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!”

Secretele elevilor români care şi-au transformat pasiunile în medalii la olimpiade internaţionale


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite