Atenţie la valabilitatea cărţilor de identitate! Peste 1.500 de zălăuani riscă amenzi

0
0
Amenda pentru nepreschimbarea în termen a actului de identitate este cuprinsă între 40 şi 80 de lei
Amenda pentru nepreschimbarea în termen a actului de identitate este cuprinsă între 40 şi 80 de lei

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău, la sfârşitul lunii aprilie 2014, peste 1.500 de locuitori ai Municipiului Zalău aveau actele de identitate expirate. Ei riscă amenzi cuprinse între 40 şi 80 de lei.

Având în vedere faptul că în data de 25 mai se desfăşoară alegerile pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European, municipalitatea avertizează că toţi cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani că pot să-şi exercite dreptul de vot numai în baza unui act de identitate valabil. Drept urmare, persoanele care au actul de identitate expirat ori pierdut sunt aşteptate să se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, pentru a solicita un nou act de identitate.

Conform legislaţiei în vigoare, persoana al cărei act de identitate expiră este obligată să solicite unul nou, cu cel puţin 15 zile înainte de perioada expirării, dar poate solicita preschimbarea actului de identitate cu maximum 6 luni înainte de perioada expirării. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 şi 80 lei. Pentru eliberarea unui act de identitate expirat, solicitantul trebuie să se prezinte la Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor cu certificate de stare civilă (naştere, căsătorie), în original şi copie, actul de proprietate pe spaţiul de locuit, în original şi copie (proprietarul imobilului trebuie să se prezinte cu documentul cu care face dovada proprietăţii, si cu actul de identitate). De asemenea, el va avea de plătit o taxă de 12,00 lei, achitată la ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Locale din cadrul   Primăriei Municipiului Zalău.


 

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite