Programul „Masă caldă“ va fi extins. Lista şcolilor din Sălaj în care elevii vor mânca gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru şcoli sălăjene au fost cuprinse în program FOTO Arhivă
Patru şcoli sălăjene au fost cuprinse în program FOTO Arhivă

Dacă în anul şcolar trecut, lista beneficiarilor cuprindea o singură unitate de învăţământ din Sălaj, în 2020, numărul şcolilor în care se acordă elevilor o masă caldă creşte la patru.

Alte trei unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj vor intra în Programul guvernamental "Masă caldă", conform unui proiect de ordonanţă ce extinde acest program de la 50, la 150 de şcoli. Dacă anul trecut doar elevii de la Liceul Tehnogic "Liviu Rebreanu" din Hida beneficiau de o masă caldă în fiecare zi de şcoală, în 2020, li s-ar putea alătura şi cei de la Liceul Tehnologic "Ioachim Pop" Ileanda, Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Valcău de Jos.

Potrivit proiectului, cele patru şcoli ar urma să beneficieze de un buget total de peste 3,5 milioane de lei.
Prin programul-pilot "Masă caldă", preşcolarilor şi elevilor din unităţile selectate li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Programul a fost implementat începând cu anul şcolar 2016-2017 şi, potrivit iniţiatorilor proiectului, a determinat o îmbunătăţire considerabilă a frecvenţei elevilor la cursuri, rata abandonului şcolar reducându-se de la 6,1% anterior implementării  la 1,3% la finele anului şcolar 2017-2018. În anul 2019, s-a ajuns chiar la eradicarea fenomenului de abandon şcolar în unele unităţi de învăţământ.

Citiţi şi:

Învăţătoarea de la ţară care luptă cu abandonul şcolar. Proiectul inedit prin care a reuşit să îi atragă pe copii la şcoală

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Sălaj, propuse pentru desfiinţare. Oficial ISJ: „În unele unităţi mai sunt doi-trei copii“

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite