Pregătiri de primăvară. Târg de mărţişoare tradiţionale la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul se află la cea de-a şaptea ediţie FOTO Adevărul
Târgul se află la cea de-a şaptea ediţie FOTO Adevărul

Persoanele care vor să achiziţioneze un mărţişor unicat pentru a-l purta ori a-l dărui celor dragi vor avea de unde alege şi în acest an.

Aflată la cea de-a şaptea ediţie, Târgul de mărţişoare tradiţionale va avea loc sâmbătă, 25 februarie, în sala "Dialoguri europene" a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, de la ora 9, şi va reuni meşteri populari sălăjeni şi elevi de la şcolile din judeţ, care vor confecţiona mărţişoare şi le vor expune spre vânzare.

Cei interesaţi să poarte ori să dăruiască un mărţişor unicat vor găsi aici produse realizat din hârtie, lână, lemn, mărgeluţe, plante uscate, mărţişoare corşetate şi chiar mărţişoare comestibile, din turtă dulce.
Târgul a devenit o tradiţie în judeţ şi îşi propune să aducă în faţa publicului mărţişoare hand-made, specifice mediului rural sălăjean.

Campanie caritabilă pentru copiii de la "Speranţa"

Un alt eveniment care vesteşte primăvara şi care se derulează în aceste zile îl reprezintă campania caritabilă "Mărţişor pentru Speranţa". Banii colectaţi cu acest prilej vor fi destinaţi pentru achiziţia de alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru elevii proveniţi din familiile cu un statut socio-economic redus şi pentru dotarea cu jocuri şi materiale educative a claselor şi cabinetelor de la Şcoala "Speranţa" din Zalău. Donatorilor le vor fi oferite, în semn de aleasă preţuire, mărţişoare, felicitări şi aranjamente decorative realizate de către şi pentru elevii cu dizabilităţi.

Campania a debutat miercuri, 22 februarie, şi se va încheia în 7 martie.

Vă mai recomandăm:

Travel Scribus, aplicaţia mobilă prin care un tânăr vrea să promoveze turismul românesc

Invitaţie la şezătoare urbană. Proiectul itinerant de redescoperire şi promovare a zestrei tradiţionale româneşti prin cusut

FOTO În excursie la Castrul Roman de la Porolissum. Cât costă o vizită la cel mai nordic punct de apărare al Daciei Romane

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite