O multinaţională pune, în premieră, o femeie la conducerea afacerilor din România. Este prima femeie - Area Manager din istoria companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă este prima femeie numită într-o funcţie de Area Manager în cadrul companiei multinaţionale Tenaris. Ea va conduce, începând cu 1 iulie 2016, afacerile din România ale multinaţionalei.

Mihaela Popescu a fost numită Area Manager Tenaris pentru România, funcţie pe care o va prelua începând din 1 iulie 2016. Potrivit reprezentanţilor companiei, Mihaela Popescu este prima femeie care ocupă un post de Area Manager în cadrul Tenaris. Ea îl urmează în funcţie pe Michele Della Briotta, care va prelua responsabilitatea de Manager Regional Europa, o arie de management nou creată pentru a integra operaţiunile companiei din Europa şi a beneficia de sinergii între facilităţile sale de producţie din Italia şi România.


Mihaela Popescu face parte din echipa TenarisSilcotub din 2005, căreia i s-a alăturat după o experienţă în compania de consultanţă KMPG România. În ultimii 11 ani, ea a coordonat proiecte de dezvoltare a afacerilor, vânzările de produse Tenaris pentru industria de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, deţinând şi poziţia de Chief Financial Officer (CFO) a TenarisSilcotub.

image


Mihaela Popescu a absolvit programul Executive Master of Business Administration(E-MBA) la Universitatea Bristol & Université des Ponts et Chausses, este licenţiată a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi deţine un master în inginerie electrică de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.


Predecesorul ei, Michele Della Briotta, a lucrat ca Area Manager pentru Europa de Est din aprilie 2013. În noul său rol de Manager Regional Europa, el va superviza operaţiunile din Italia şi România, conducând o echipă de 3.650 de oameni. De asemenea, Della Briotta va conduce la nivel global vânzările de produse Tenaris pentru industriile mecanică, auto-moto şi  energetică.


Tenaris are 1.650 de angajaţi în România


Compania Tenaris este prezentă în România din 2004, când a integrat producătorul de ţevi Silcotub din Zalău. De atunci, TenarisSilcotub a investit peste 350 de milioane USD în modernizarea tehnologiilor şi dezvoltarea de noi linii de fabricaţie, capabile să creeze produse tubulare şi componente premium pentru industriile energiei, auto şi alte aplicaţii industriale. În prezent, compania are 1.650 de angajaţi în România, unde operează fabrica de ţevi din Zalău, oţelăria din Călăraşi, fabrica de prăjini  de pompare din Câmpina, centrul de servicii din Ploieşti, birouri comerciale în Bucureşti şi un centru de servicii în Cluj-Napoca, precum şi centre de colectare şi procesare a fierului vechi în Călăraşi şi Popeşti-Leordeni.

Vă mai recomandăm:

Instrumentar medical de 74.000 de lei, cumpărat de o companie privată pentru Blocul Operator al Spitalului Judeţean

Planuri pentru dezvoltarea unui centru de studii avansate de biologie vegetală, după modelul Institutul de Fizică de la Măgurele


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite