FOTO Sute de copii au pedalat prin centrul oraşului, în cadrul unei lecţii distractive de siguranţă rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele Siguranţei Rutiere, a şasea ediţie FOTO Andreea Vilcovschi
Zilele Siguranţei Rutiere, a şasea ediţie FOTO Andreea Vilcovschi

Sute de persoane de toate vârstele s-au bucurat, sâmbătă, 16 septembrie, de activităţile distractive pe care cel mai mare producător de anvelope din lume le-a organizat în centrul muncipiului, în cadrul unui eveniment de promovare a siguranţei rutiere.

Întreceri pe bicicletă şi picturi pe faţă pentru cei mici, un simulator auto pentru cei mai mari, jocuri diverse, testări ale unor mijloace electrice de deplasare au fost doar câteva dintre atracţiile celei de-a şasea ediţii a "Zilelor Siguranţei Rutiere Michelin", desfăşurat sâmbătă, 16 septembrie, la Zalău.
"Siguranţa rutieră este o preocupare constantă pentru Michelin. O confirmare a acestui lucru o reprezintă cea de-a şasea ediţie a Zilelor Siguranţei Rutiere Michelin, prin care ne norim să facem drumurile din Zalău mai sigure, pentru a putea să ne bucurăm de mobilitatea de astăzi şi de mâine. Prin urmare, vă invită să descoperiţi, să învăţaţi şi să vă bucuraţi de numeroasele activităţi distractive şi extrem de utile, iar pentru viitor vă încurajez să utilizaţi diferite mijloace care facilitează mobilitatea", a declarat Sean Parry, director al Platformei Industriale Zalău a Michelin România.

Manifestarea a scos din case sute de copii care au luat startul tradiţionalelor întreceri pe două roţi, participând, astfel, şi la o lecţie distactivă de educaţie rutieră, traseul micuţilor biciclişti fiind prevăzut cu un semafor, o trecere de pietoni şi obstacole.

La simulatorul auto, participanţii au avut ocazia să îşi perfecţioneze abilităţile de condus, într-un cadru sigur, cu un simulator care i-a făcut să trăiască senzaţia unei maşini reale.
Cei interesaţi au putut testa cele mai noi şi mai moderne mijloace de deplasare precum Ninebot sau Hoverboard, nişte vehicule propulsate de motoare electrice, fără emisii, care funcţionează în exclusivitate cu ajutorul curentului electric furnizat de acumulatori.

Din dorinţa de a înfrumuseţa Zalăul şi a creşte mobilitatea pe biciclete a comunităţii locale, compania Michelin România a dăruit oraşului un copac-suport pentru biciclete, care a fost amplasat pe platoul de marmură.

Vă mai recomandăm:

Investiţie de 60 milioane de euro la Michelin Cord Zalău. Compania anunţă 140 de noi locuri de muncă

Pelerin pe două roţi. Un jurnalist din Sălaj descoperă pe bicicletă frumuseţile ascunse ale lumii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite