Cum se jonglează cu banii publici în România. Bunurile unei instituţii publice, asigurate  cu comision de firma soţiei directorului executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dosar instrumentat de poliţişti din cadrul IPJ Sălaj şi finalizat, săptămâna aceasta, de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău arată cum banii publici pot ajunge, indirect, în buzunarul celor puşi să-i gestioneze.

Dosarul îl vizează pe Mircea Martin, un medic veterinar care în perioadele 2005 - 2013 şi 2015 - februarie 2016 a condus, din postura de director executiv, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DVSA)Sălaj. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Martin, având calitatea de director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, în perioada 2010-2012, a încheiat şi a ordonanţat plata primelor de asigurare aferente pentru 32 de poliţe de asigurare, încheiate la Societatea de Asigurare Reasigurare Astra S.A.. Procurorii îl acuză de conflict de interese nu numai pentru că soţia sa era directoarea filialei din Sălaj a societăţii de asigurări falimentare acum, dar şi pentru că între instituţie şi asigurător a fost intercalată încă o firmă, SC Mirvalmar SRL, deţinută de soţia şi socrul său. Firma intermediară a obţinut, numai din comisionale pentru cele 32 de poliţe,  suma de 11. 423,39 lei - precizează procurorii.


Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, dacă va fi găsit vinovat de instanţa de judecată, Mircea Martin riscă o pedeapsă cuprinsă între unu şi cinci ani de închisoare şi interzicerea ocupării de funcţii publice pe o anumită perioadă.


Detaşat la Bacău


De la începutul lunii februarie a acestui an, Mircea Martin a fost detaşat la conducerea DSVSA Bacău, pe fondul unui scandal declanşat la nivelul instituţiei din Sălaj ca urmare a demiterii de către acesta a doi dintre angajaţi. Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de acuzaţiilor procurorilor, Mircea Martin a refuzat, invocând probleme de sănătate.

Vă mai recomandăm:

Verdict în cazul brânzei contaminate, incriminată în cazul îmbolnăvirilor din Argeş. DSVSA Sălaj disculpă firma producătoare

Pericolul ascuns în spatele gustului delicios al afumăturilor. Boala teribilă ce-i ameninţă pe consumatorii înrăiţi

Excesul de curăţenie care ne îmbolnăveşte. Cum ne facem singuri rău crezând că ne protejăm împotriva bolilor


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite