Cum s-a ales cu dosar penal o angajată din primărie, infectată cu coronavirus. Femeia a băgat în izolare peste 80 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 FOTO Arhivă
Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 FOTO Arhivă

Deşi prezenta simptome specifice infecţiei cu coronavirus, femeia a ascuns cadrelor medicale că a fost plecată în străinătate.

Angajata Primăriei Zalău diagnosticată cu COVID-19 este cercetată penal de către procurori sub acuzaţia de fals în declaraţii. Potrivit anchetatorilor, în 1 aprilie, când a ajuns la spital cu simptome specifice infecţiei cu coronavirus, femeia ar fi minţit cadrele medicale spunându-le că nu a fost plecată în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu persoane aflate sau întoarse din străinătate, pentru ca ulterior să fie testată pozitiv cu noul coronavirus. În realitate, spun surse judiciare, zălăuanca ar fi călătorit într-o ţară care s-a aflat în zona galbenă.

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sălaj s-au sesizat din oficiu în acest caz, în 9 aprilie, dosarul penal fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău. În aceeaşi zi, "dată fiind complexitatea cauzei, prin prisma gravităţii faptei" - după cum se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, dosarul a fost preluat de către procurorii sălăjeni.

La solicitarea "Adevărul", reprezentanţii Prefecturii Sălaj au precizat că acheta epidemiologică în cazul angajatei Primăriei Zalău nu a fost încă finalizată. Totuşi, s-a luat măsura autoizolării pentru 84 de persoane reprezentând contacţi direcţi si indirecţi ai femeii, printre care membri ai familiei şi colegi de serviciu. Niciuna dintre aceste persoane nu a fost testată pentru coronavirus, întrucât, mai spune sursa citată, metodologia Minsterului Sănătăţii prevede că se testează doar contacţii simptomatici: "Cei autoizolaţi până în prezent sunt cu stare generală bună, fără simptomatologie specifică COVID, deci nu s-a impus testarea".

Oficialii au menţionat că s-a dispus autoizolarea la domiciliu a contacţilor direcţi împreună cu familiile lor, au fost dezinfectate încărerilor din clădirea Primăriei Zalău, precum şi spaţiile adiacente şi s-au făcut recomandări privind  prezenţa unui număr minim de angajaţi la sediu. Starea de sănătate a contacţilor este monitorizată prin medicii de familie, iar ancheta epidemiologică va fi actualizată permanent "ori de cate ori datele noi o impun, până la încheierea efectivă a focarului – la 14 zile de la izolarea ultimului caz".

Citiţi şi:

Angajată a Primăriei Zalău, infectată cu coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologică

Ce a păţit un tânăr care a sfidat restricţiile stării de urgenţă. După ce a plecat din izolare, a fugit de două ori din carantină

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite