Cum faci supa de varză cu carne de curcan. Reţeta unui preparat gustos de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă uşoară, de vară, cu varză şi carne de curcan FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Supă uşoară, de vară, cu varză şi carne de curcan FOTO Facebook.com/Mircea Groza

În aceste zile călduroase, o supă uşoară, bogată în legume şi simplu de preparat, poate fi mâncarea ideală pentru un prânz în familie.

Un preparat care îmbină perfect aroma cărnii de curcan cu cea a legumelor bogate în nutrienţi este propunerea cunoscutului gastronom sălăjean Mircea Groza, pentru această perioadă caniculară.

Pentru a pregăti acest fel de mâncare aveţi nevoie de trei-patru bucăţi de carne de curcan (puteţi înlocui cu carne de pui), doi morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o ceapă, un cartof, o bucată de ţelină, un ardei, o varză de dimensiuni medii, o legătură de cimbru verde şi frunze de mărar, sare şi piper.

legume in supa

Puneţi carnea la fiert în apă cu sare şi câteva boabe de piper şi lăsaţi să clocotească la foc mic, îndepârtând spuma când situaţia o cere. Când carnea este aproape gătită, adăugaţi zarzavatul, ceapa şi ardeiul întreg, crestat la vârf. Strecuraţi supa, desprindeţi carnea de pe os şi tăiaţi-o cuburi, mărunţiţi şi legumele şi daţi-le deoparte.

varza

Adăugaţi în zeama de carne varza tocată, legătura de cimbru şi mărar, precum şi cartoful cuburi. Când toate sunt fierte, scoateţi frunzele, săraţi şi piperaţi după gust şi completaţi cu carnea şi zarzavaturile pe care le-aţi pregătit anterior.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

Cum se face „Maţu` curuli“, un delicios preparat tradiţional. Reţeta originală a gastronomului Mircea Groza

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite