Clasa care a excelat la Evaluarea Naţională: patru elevi de 10 pe linie şi o medie de 9,45

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anne Ilieşiu şi Roxana Flore, două dintre elevele de 10, au fost şefe de promoţie FOTO CNS Zalău
Anne Ilieşiu şi Roxana Flore, două dintre elevele de 10, au fost şefe de promoţie FOTO CNS Zalău

Patru din cei şase decari din Sălaj de la Evaluarea Naţională din acest an au fost colegi în clasa de excelenţă a Colegiului Naţional "Silvania" Zalău.

În urmă cu patru ani, la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău a fost înfiinţată prima clasă de gimnaziu. “Am înfiinţat această clasă pentru a oferi elevilor şansa de a se forma de timpuriu pentru performanţă, dar şi pentru a crea o pepinieră pentru concursurile şcolare. În ciclul gimnazial nu se pune accent pe partea practică a materiilor reale. Întrucât unitatea noastră de învăţământ dispune de laboratoare extrem de bine dotate, ne-am gândit că putem asigura, astfel, condiţiile necesare micilor elevi pentru a nu fi dezavantajaţi la competiţiile şcolare unde partea teoretică este completată de cea practică. Trebuie să ne adaptăm noului, pentru a putea promova cum se cuvine excelenţa în educaţie. Ar fi fost păcat să nu îi strângem la un loc pe cei care doresc să facă performanţă”, declara directorul de atunci al Colegiului, Vasile Bulgărean, în prezent inspector şcolar general.

În cei patru ani de studii, elevii acestei clase de excelenţă s-au remarcat nu doar prin rezultatele deosebite la învăţătură, ci şi la diverse competiţii şcolare. La Evaluarea Naţională din acest an, ei au confirmat din nou. Din totalul celor 33 de absolvenţi ai acestei prime generaţii de gimnaziu de la CNS, patru au luat 10 pe linie, 24 au luat medii între 9.95 şi 9, iar doar cinci au obţinut medii sub 9. Cea mai mică medie a fost 8,15. La proba de Matematică, din cele 16 note de 10, 8 sunt ale absolvenţilor Colegiului, în timp ce la Limba şi literatura română avem şapte de 10, dintr-un total de 67 de note maxime. Media clasei a VIII-a ajunge, astfel, la 9,45.

Cei patru decari de la Evaluarea Naţională sunt Anne Ilieşiu, Roxana Flore, Gabriela Gârdan şi Georgia Guşet.
"Sunt rezultate foarte bune, excepţionale aş putea spune. Patru medii de 10 din totalul celor şase înregistrate la nivelul judeţului Sălaj au fost obţinute de către elevii noştri. Ştiu că lupa era pe noi, toţi voiau să vadă cum se descurcă această primă generaţie. Mă bucur că au confirmat, iar noi am demonstrat că ideea pe care am avut-o acum patru ani, împreună cu directorul Vasile Bulgărean, de a înfiinţa o astfel de clasă de excelenţă, a fost una foarte bună. Până la urmă, aceşti copii s-au validat. Sunt şcoli cu sute de elevi, nu 33 cum avem noi, însă nu au rezultate atât de bune. CNS are opt elevi de 10 la matematică, iar în nicio altă şcoală nu a fost obţinut mai mult de un 10. S-a confirmat, practic, acel statut de clasă de matematică de excelenţă", ne-a declarat prof. Florin Morar, directorul CNS Zalău.

Acesta a mai precizat că toţi cei 33 de absolvenţi îşi doresc să continue studiile liceale la CNS, 26 dintre ei optând pentru clasa de matematică-informatică bilingv-engleză.

Pentru anul şcolar 2020-2021, pentru cele 28 de locuri de la clasa a V-a de excelenţă de la CNS se vor întrece 42 de elevi.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Sălaj, din totalul celor 1.847 care au fost prezenţi la Evaluarea Naţională, 1.420 de candidaţi (76,88%) au avut medii peste 5 (cinci). Şase absolvenţi ai clasei a VIII-au au reuşit performanţa de a obţine media 10 la Evaluarea Naţională din acest an. De asemenea, 241 de absolvenţi de gimnaziu au obţinut medii cuprinse între 9 şi 9.95, în timp ce 40, au fost evaluaţi cu medii cuprinse între 1 şi 2.

Vă mai recomandăm:

Topul liceelor din Sălaj. Unde s-a intrat cu cele mai mari medii

Rezultate Evaluare Naţională 2020. Şase elevi de 10 pe linie în Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite