Coplata nu se mai aplică de la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital

Guvernul amână cu o lună intrarea în vigoare a noului contract – cadru de acordare a asistenţei medicale, ceea ce înseamnă că nici coplata la externare nu se mai aplică de la 1 martie, aşa cum se anunţase iniţial.

Printr-o ordonanţă de urgenţă publicată ieri în Monitorul Oficial, guvernul amână până după 31 martie, inclusiv, intrarea în vigoare a noului contract – cadru de acordare a asistenţei medicale. Motivul invocat de executiv este faptul că legea bugetul de stat nu a fost aprobată în timp util, adică până în 31 decembrie 2012.


Potrivit explicaţiilor primite de la dr.Marius Tăutu, preşedinte – director executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, odată cu amânarea intrării în vigoare a noului contract – cadru, se prelungesc, prin acte adiţionale, contractele valabile anul trecut pentru toţi furnizorii de servicii medicale. Excepţie face Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care de la 1 martie este finanţat de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii.
Prorogarea cu o lună a prevederilor menţionate amână, tot cu o lună, şi aplicarea coplăţii, acea taxă de până la 10 lei care va fi plătită la externare. Potrivit lui Tăutu, noile reglementări stabilesc că banii încasaţi din această taxă vor putea fi utilizaţi la nivelul unităţilor sanitare respective pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor.
Tot ca noutate, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj anunţă că persoanele neasigurate nu vor mai beneficia, prin pachetul minimal, de programul naţional de imunizări. Dr.Tăutu apreciază că modificarea nu va avea un impact deosebit, întrucât copiii, cei vizaţi în principal de programul de imunizări, sunt consideraţi ca asiguraţi până la împlinirea vârstei de 18 ani.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite