Condamnări în dosarul tinerilor care au bătut şi violat o adolescentă. Ce se întâmplă cu agresoarea de 16 ani care şi-a obligat victima să îi facă sex oral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Zalău au pronunţat o soluţie în cazul tinerilor are au snopit în bătaie şi au violat o adolescentă de 16 ani.

Cea mai mare pedeapsă, de 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, a primit-o Ionuţ Fărcaş, tânărul de 19 ani despre care anchetatorii spun în 25 septembrie, că împreună cu două minore, au forţat-o pe adolescenta de 16 ani să se dezbrace, au pus-o la pământ sub o ploaie de pumni, palme şi picioare, au violat-o, iar apoi au obligat-o să plece acasă dezbrăcată.

Judecătorii zălăuani l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunii de viol, pentru care i-au aplicat 7 ani de închisoare, dar şi de lovire şi alte violenţe, pentru care l-au condamnat la alţi doi ani de închisoare. Cum cele două fapte au fost săvârşite în stare de concurs real, instanţa a contopit cele două pedepse şi au aplicat-o pe cea mai mare, adăugând un spor de o treime din cealalta. Aşa se facă că tânărul va sta după gratii 7 ani şi 8 luni. De asemenea, i s-a interzis să comunice cu victima ori cu membrii familiei ei sau de a se apropia de aceştia la mai puţin de 100 de metri, pe o durată de cinci ani.

În ceea ce o priveşte pe Mihaela V., minora de 16 ani ca a luat parte la agresiune, lovind-o pe victimă şi obligând-o să îi facă sex oral, instanţa a luat o măsură educativă şi a stabilit ca aceasta să fie internată într-un centru de detenţie pe o durată de trei ani pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lovire sau alte violenţe.
Cei doi inculpaţi, care se află în arestul Poliţiei Sălaj, au fost obligaţi să achite Spitalului Judeţean Zalău circa 4.300 de lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu serviciile medicale oferite persoanei vătămate, actualizate cu dobânda legală penalizatoare de la data acordării serviciilor până la data plăţii efective. De asemenea, ei vor avea de plătit victimei câte 20.000 de lei cu titlu de daune morale şi 300 de lei, daune materiale, dar şi câte 1.200 de lei cheltuieli judiciare.

Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Agresiune comandată de o copilă de 13 ani

Reamintim că agresiunea a avut loc în seara de 25 septembrie, când Mihaela V. (16 ani), Ionuţ Fărcaş (19 ani) şi o minoră de 13 ani, a bătut, umilit şi violat o adolescentă de 16 ani. După ce au consumat prenadez şi instigaţi de mezina grupului, cei trei au forţat-o pe victimă să se dezbrace, au pus-o la pământ sub o ploaie de pumni, palme şi picioare, au violat-o, apoi au obligat-o să plece acasă dezbrăcată. Anchetatorii susţin că adolescenta agresată a fost violată nu doar de tânărul de 19 ani, ci şi de Mihaela V., care a obligat-o să întreţină cu ea relaţii sexuale orale.

Victima a fost găsită pe stradă de o patrulă de poliţie, care a dus-o la spital. Agresorii au fost identificaţi în scurt timp. În timp ce Mihaela şi Ionuţ au fost arestaţi pentru 30 de zile, minora de 13 ani, cea care a declanşat întreaga agresiune, va scăpa basma curată, întrucât nu a împlinit vârsta de la care poate răspunde penal.

Mai puteţi citi:

Trecutul zbuciumat al adolescentei care a violat o tânără de 16 ani. „Dacă îmi daţi prenadez în loc de mâncare, stau liniştită o vreme“

Fată de 16 ani bătută şi violată în plină stradă „la comanda“ unei copile de 13 ani. Cum a declanşat o fetiţă un caz de o violenţă extremă

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite