"Cadou" de la primărie pentru contribuabilii internauţi. Vezi despre ce este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 26.000 de zălăuani vor primi în perioada următoare de la primărie plicuri conţinând informaţii despre contul de pe internet al fiecăruia destinat plăţii online a impozitelor şi taxelor locale.

Potrivit primarului Radu Căpîlnaşiu, primele aproximativ 26.000 de plicuri, nominale, au sosit deja, fiind destinate în special locuitorilor - persoane fizice - din Zalău care deţin carduri bancare. În perioada următoare vor mai sosi încă 25.000 de astfel de plicuri cu user şi parolă pentru tot atâţia contribuabili din Zalău. Pentru distribuirea plicurilor, conducerea primăriei are de gând să apeleze la angajaţi din cadrul instituţiei, care să le împartă celor vizaţi. Plicurile care nu vor fi recuperate de titularii lor vor fi distribuite prin biroul care va fi deschis în încăperea cu ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Locale. "Transmiterea acestor plicuri, recomandate, prin poştă costă aproximativ 5 lei. Înmulţit cu 26.000 ar duce la o sumă semnificativă, de aceea încercăm să găsim alte soluţii pentru distribuirea plicurilor", a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, Radu Căpîlnaşiu.

Odată intraţi în posesia userului şi parolei, zălăuanii care au card bancar vor putea să-şi plătească de acasă, stând în faţa calculatorului, impozitele şi taxele locale. Primarul Radu Căpîlnaşiu ne asigură că tranzacţia, care se va face prin intermediul unei sucursale bancare din oraş, nu va implica niciun comision pentru contribuabil, acesta urmând să fie suportat de Consiliul Local.

 Zalăul a fost al patrulea municipiu din ţară care a demarat procedurile de implementare a Sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite