Bebeluş abandonat la poarta Mănăstirii Bic. Gestul emoţionat făcut de primarul din Şimleu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Bic se află într-o poiană de la marginea localităţii Bic, ce aparţine de Şimleu Silvaniei FOTO Episcopia Sălajului
Mănăstirea Bic se află într-o poiană de la marginea localităţii Bic, ce aparţine de Şimleu Silvaniei FOTO Episcopia Sălajului

Un nou-născut a fost găsit vineri, 5 august, la poarta Mănăstirii Bic din judeţul Sălaj, de către maica stareţă Marina a lăcaşului de cult. În timp ce bebeluşul a fost internat în spital, oamenii legii au pornit în căutarea celei care l-a abandonat.

Stareţa a găsit copilul la poarta Mănăstirii, aproape de pubela de gunoi şi a anunţat de îndată poliţia. Bebeluşul a fost preluat de îndată de către specialiştii Spitalului Orăşenesc "Prof. dr. Ioan Puşcaş" din Şimleu Silvaniei, unde a fost hrănit şi supus unui control medical.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, medicul pediatru de gardă care făcut consultul estimează că  sugarul are aproximativ patru zile şi ar fi fost născut într-un spital, de vreme ce bontul ombilical este legat cu o clemă specială. "Este fetiţă, este sănătoasă, are 2,6 kg şi 45 de centimetri. Va rămâne la noi în spital, pe secţia Neonatologie, până ce reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj vor finaliza procedurile specifice în vederea preluării copilului", ne-a declarat Mihail Vigu, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

"Descoperirea" făcută de către stareţa Mănăstirii Bic i-a sensibilizat pe şimleuani. Printre ei se numără şi primarul oraşului, Septimiu Ţurcaş, care a venit de îndată să vadă bebeluşul şi chiar i-a cumpărat scutecele necesare.

Potrivit legislaţiei, dacă mama copilului nu va fi găsită în decursul următoarelor 30 de zile, primarului îi revine obligaţia de a da un nume fetiţei, astfel încât acesteia să-i poată fi întocmit certificatul de naştere.

Vă mai recomandăm:

Un angajat al Spitalului din Şimleu Silvaniei, trimis în judecată pentru că a violat un minor. Bărbatul şi-ar fi acostat victima în incinta unităţii medicale

Ce presupune meseria de doula. Povestea uneia dintre singurele femei din Ardeal care practică îndeletnicirea exotică

Vaccin „cu porţia”! Medicii de familie din Sălaj nu vor putea imuniza toţi bebeluşii

"Napoleon" de Iaşi, condamnat la 10 ani de închisoare în Sălaj, după ce a încercat să cumpere un bebeluş de 10 luni

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite