Avocatul Poporului se implică în reabilitarea Casei lui Iuliu Maniu. Ce donaţie a făcut pentru continuarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ciorbea a aprobat cererea de finanţare a monumentului istoric FOTO Arhivă
Victor Ciorbea a aprobat cererea de finanţare a monumentului istoric FOTO Arhivă

În proiectul de salvare a Casei Memoriale de la Bădăcin s-au implicat şi reprezentanţii Instituţiei Avocatului Poporului, a căror donaţie a intrat luni în conturile campaniei publice.

Instituţia Avocatului Poporului a decis să susţină financiar campania publică “Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”, făcând o donaţie de 10.000 de lei.

După cum susţine preotul Cristian Borz, unul dintre coordonatorii proiectului de restaurare a monumentului istoric de la Bădăcin, banii sutn destinaţi continuării lucrărilor de reabilitare şi au intrat în conturile campaniei în cursul zilei de luni, 24 septembrie.

"Demersurile au fost făcute prin domnul Cornel Sicoe, consilier al domnului av. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului", spune sursa citată. Potrivit preotului, sprijinul financiar a venit ca răspuns la o cerere depusă zilele trecute: "La începutul lunii septembrie am depus o cerere către Instituţia Avocatul Poporului, care a fost analizată de către sectorul juridic şi mai apoi de către cel economic al instituţiei, după care a fost aprobată de către domnul Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. S-a semnat apoi un Act de Donaţie, iar luni ne-au intrat banii în cont. Mulţumesc Instituţiei Avocatul Poporului pentru sprijinul acordat şi tuturor donatorilor care ne ajută să continuăm lucrările de reabilitare. Acest suport venit din partea donatorilor ne dă speranţa că în curând vom putea începe lucrările de reamenajare a Casei Memoriale de la Bădăcin”, a precizat Cristian Borz.

Mai puteţi citi:

Cum este lăsată de izbelişte şi în Anul Centenar casa artizanului Marii Unirii. Explicaţiile Ministerului Culturii

FOTO Gală pentru salvarea Casei lui Iuliu Maniu. Directorul INP: „Patrimoniul este al tuturor şi grija nu trebuie lăsată doar în sarcina autorităţilor“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite