Avocatul Poporului face anchetă în cazul fetiţei decedate după ce a căzut din microbuz

0
0
Uşile microbuzului s-au deschis în mers FOTO Adevărul
Uşile microbuzului s-au deschis în mers FOTO Adevărul

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul minorei care a decedat, luna trecută, în Zalău, după ce a căzut dintr-un microbuz.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei de 12 ani care a decedat în urma unui accident produs în 19 februarie, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău. Copila se întorcea de la şcoală şi călătorea spre satul natal, Badon, cu un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane pe traseul Zalău-Dioşod. Pentru că toate locurile erau ocupate, fetiţa s-a aşezat pe o banchetă improvizată în spatele mijlocului de transport. La scurt timp după ce microbuzul a pornit din staţie, uşile din spate s-au deschis, minora s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. În urma impactului, a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat.

Şoferul, care este şi administrator al firmei de transport, este cercetat în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi ştergerea urmelor accidentului, întrucât până la sosirea poliţiştilor, s-a descotorosit de banchetă.

Potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Mai puteţi citi:

Şoferul care a cauzat moartea unei copile de 12 ani a fost arestat. Cum a vrut să ascundă dovada că fetiţa a căzut din microbuz

Fetiţa care a murit după ce a căzut din microbuz călătorea pe un taburet. Uşile autovehicului s-au deschis în mers

Mai multe - Zalău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite