Fetiţa care a murit după ce a căzut din microbuz călătorea pe un taburet. Uşile autovehicului s-au deschis în mers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul microbuzului este administratorul firmei de transport FOTO Andreea Vilcovschi
Şoferul microbuzului este administratorul firmei de transport FOTO Andreea Vilcovschi

Un tragic eveniment rutier produs marţi pe principal arteră a Zalăului reprezintă un semnal de alarmă cu privire la condiţiile improprii şi nesigure în care se efectuează transportul public de persoane.

Fetiţa de 12 ani care şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţia produs marţi, 19 februarie, în Zalău, după ce a căzut dintr-un microbuz de transport persoane, călătorea pe un taburet amplasat în partea din spate a mijlocului de transport.

Elevă în clasa a VI-a la o şcoală din oraş, copila se întorcea acasă, în satul Badon, cu microbuzul care efectuează curse regulate de transport persoane pe traseul Zalău-Dioşod. La scurt timp după ce autovehiculul a pornit din staţie, uşile din spate s-au deschis în mers, iar minora s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, lovindu-se grav în zona capului.

“Fetiţa era întinsă pe carosabil, cu picioarele pe trotuar şi cu faţa în jos, pe asfalt, în stop cardio-respirator, cu sânge la nivelul feţei şi otoragie. A fost dusă în ambulanţă, unde echipajul medical a efectuat timp de o oră şi un sfert manevre de resuscitare, i-a administrat peste 20 de adrenaline, însă nu a reuşit să o readucă la viaţă. S-a făcut tot ce era omeneşte posibil”, a declarat dr. Ioan Cordea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj.

accident mortal microbuz

Potrivit poliţiştilor, microbuzul transporta mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut, astfel că minora a ocupat o bancă improvizată în spatele locurilor omologate ale autovehiculului. “Nu am stabilit, deocamdată, câte persoane erau în plus în microbuz, întrucât fiind vorba despre o cursă regulată, transportul se face pe baza legitimaţiilor de călătorie şi a abonamentelor, neexistând o listă de pasageri”, au precizat surse din cadrul anchetei.

Mijlocul de transport era condus de către un  bărbat de 57 de ani din Zalău, administratorul firmei de transport care face curse pe ruta amintită. El a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.
Oamenii legii susţin că operatorul deţine autorizaţie valabilă pentru transport rutier de persoane. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru de ucidere din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui accident.
În 2016, un microbuz al aceluiaşi operator, în care se aflau 15 persoane, a fost implicat într-un accident rutier, după ce a fost lovit în plin de o autoutilitară. Atât şoferul, cât şi pasagerii au suferit multiple traumatisme.

Citiţi şi:

O copilă de 12 ani a murit după ce a căzut din microbuz. Şoferul circula cu uşile deschise

UPDATE: 16 răniţi grav în urma unui accident de circulaţie petrecut în Sălaj. Un microbuz şi o autoutilitară s-au ciocnit violent. Care este starea victimelor

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite