Administrator de firmă, arestat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul produs de el - aproape 1,4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile

Administratorul unei firme din Zalău a fost arestat preventiv vineri, 12 decembrie, într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, Pompilia Stana, în perioada 2012 - 2013, bărbatul, Istvan Zsolt C., ar fi desfăşurat activităţi economice fără a înregistra în contabilitate veniturile obţinute. A înregistrat, în schimb, în evidenţele contabile cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.


Prejudiciul produs se ridică, astfel, la 1.480.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.


Tot zilele acestea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au trimis-o în judecată pentru evaziune fiscală pe Ioana Alina T., administratorul unei firme din oraşul Jibou.


Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, faptele de care s-ar face vinovată femeia s-au petrecut în perioada 2003 – 2006, când Ioana Alina T., în calitate de administrator al SC Metal Crom Industrial SRL Jibou, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Acest lucru a avut drept consecinţă producerea unui prejudiciu în cuantum de 77.939 lei, din care 33.414 lei reprezintă impozit pe profit, 30.652 lei reprezintă TVA, iar 13.873 lei reprezintă impozit pe dividende.

Citeşte şi Patroni şi ”săgeţi”, trimişi în judecată într-un dosar de evaziune fiscală de 26 de milioane de lei. Ce a decis instanţa referitor la arestarea patronilor

„Regele bitumului”, condamnat pentru evaziune fiscală, contestă decizia instanţei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite