„Regele bitumului”, condamnat pentru evaziune fiscală, contestă decizia instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma omului de afaceri este cel mai mare importator de bitum din România FOTO Arhivă
Firma omului de afaceri este cel mai mare importator de bitum din România FOTO Arhivă

Omul de afaceri sălăjean Pavel Hălmăjan, supranumit de presă „regele bitumului”, a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea, în formă continuată, a infracţiunii de evaziune fiscală.

Omul de afaceri Pavel Hălmăjan, patronul SC Trans Bitum SA, a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru un prejudiciu de peste 20.000.000 de lei cauzat bugetului de stat. Potrivit rezultatelor cercetărilor efectuate de procurori, firma patronată de cel supranumit de presă „regele bitumului” nu ar fi înregistrat în contabilitate, în perioada iunie – septembrie 2011, nu mai puţin de 1315 facturi fiscale. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 20.145.226 lei ( echivalentul a 4.753.586,9 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA. Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri sălăjean a achitat integral prejudiciul menţionat, chiar la două zile după ce a fost prins cu mâţa-n sac.


Dosarul în care Pavel Hălmăjan şi firma sa sunt judecaţi pentru evaziune fiscală a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sălaj în 20 decembrie 2012, iar în cursul lunii aprilie instanţa s-a pronunţat, condamnându-l la doi ani de închisoare. Magistraţii au dispus, însă, suspendarea condiţionată a executării pedepesei pe un termen de încercare de patru ani. În 30 aprilie, omul de afaceri a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, primul termen fiind programat pentru data de 4 iunie.

Citeşte şi Se întâmplă în Sălaj: politica, afacerile şi evaziunea fiscală fac casă bună împreună

Izolarea termică a blocurilor cu evaziune fiscală se face!

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite