Zeci de dosare penale pentru evazioniştii din panificaţia vasluiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaziunea fiscală în domeniul panificaţiei

Nu mai puţin de 29 de  dosare penale şi peste 1500 de amenzi au fost aplicat în judeţul Vaslui, în urma acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor, ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificatie.

Poliţiştii vasluieni au continuat controale demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. Astfel, în anul 2014, poliţiştii au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie.

Echipele de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au efectuat 2.870 de controale la societăţi comerciale (unităţi de morărit, de patiserie, de panificaţie, distribuitori şi comercianţi), precum şi la 943 de persoane fizice. De asemenea, au fost verificate şi 4.407 mijloace de transport.

În urma controalelor au fost întocmite 29 dosare penale, dintre care 27 pentru evaziunii fiscale şi două privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
De asemenea, au fost aplicate 1.508 sancţiuni contravenţionale, dintre care 662 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 12 la O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 834 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 633.519 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 187.409 lei, precum şi un mijloc de transport, în valoare de 100.000 lei.  La aceste acţiuni au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi poliţie rutieră. Aceştia au instituit filtre, pentru a verifica legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate; au fost verificate autorizaţiile de funcţionare, documentele legale de provenienţă şi de calitate a produselor şi mărfurilor, buletinele de analiză, modul de ambalare şi etichetare, autorizaţiile sanitar-veterinare pentru spaţiile de depozitare şi documentele autovehiculelor care efectuează distribuţia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite