Zece idei ieftine pentru a face vacanţa copiilor frumoasă şi distractivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţa de vară bate de uşă, iar mulţi dintre părinţi au cumpărat deja biletele pentru concediu. Specialiştii în consiliere şi parenting încurajează părinţii să personalizeze vacanţa copiilor, să se implice în organizarea de activităţi care să-i scoată pe copii din rutina zilnică.

Atunci când muntele, marea sau alte destinaţii turistice nu sunt accesibile pentru bugetul familiei, vacanţa poate fi transformată într-una de neuitat cu puţină imaginaţie şi implicare din partea părinţilor.

”Adevărul” vă propune zece soluţii ieftine pentru petrecerea vacanţei de vară oferite de specialiştii în parenting. 

1. Descoperiţi locuri noi din oraş

Pentru a face vacanţa copiilor mai frumoasă, în primul rând trebuie să petreceţi mai mult timp alături de ei. Împreună încercaţi să descoperiţi locurile noi din oraş, pe care, de regulă, le vizitaţi rar. Mergeţi în alte parcuri decât cele frecventate de obicei. Un frisbee, palete de tenis/badminton, o minge, un zmeu, jocuri de societate, jocuri de logică, jocuri de cărţi sunt câteva din activităţile care îi vor bucura pe copii, dacă le faceţi împreună. 

2. Organizaţi un picnic cu prietenii

Copiii trebuie încurajaţi să petreacă mai mult timp în aer liber şi natură, decât în faţa calculatorului sau a televizorului. O soluţie în acest sens poate fi organizarea unui picnic alături de prieteni sau colegii de şcoală. Implicarea copiilor în organizarea picnicului va asigura succesul activităţii.

3. Organizaţi zile tematice

Transformaţi zilele de vacanţă în zile tematice, copiii vor fi cu siguranţă încântaţi. Faceti o zi a fotografiei, o zi a picturii/desenului şi a lecturii în aer liber. Organizaţi diverse concursuri în funcţie de tema aleasă. Încurajaţi copiii să facă album cu fotografii de vancanţă. 

4. Vizitaţi locurile interesante din oraş

Indiferent de zona în care locuiţi, fiecare oraş are locuri interesante care merită să fie vizitate: muzee, case memoriale, locuri încărcate de istorie. 

5. Faceţi excursii de o zi prin împrejurimi

Organizaţi excursii de o zi în oraşele din apropiere, care au obiective turistice de vizitat. Copiii sunt fascinaţi să circule cu trenul, drept urmare puteţi alege o astfel de călătorie în locul deplasării cu maşina personală.  

6. Organizaţi petreceri tematice

Invită un grup de prieteni şi organizează pe petrecere tematică, în funcţie de gusturile copiilor, de la care să nu lipsească expoziţiile sau concursurile. Cu siguranţă vor fi încântaţi.  

7. ”Serate” în familie

După modelul zilelor tematice, organizează şi câte o seară care să aibă o tematică aparte: seara gătitului în familie, seara jocului in familie, etc.

8. Învăţaţi copiii activităţi noi

Vacanţa de vară este momentul potrivit pentru a învăţa noi activităţi/jocuri, pe care încă nu le-a descoperit. Învaţă-l pe copilul tău să joace şah, să meargă cu bicicleta, mergeţi împreună la pescuit etc.

9. Ajută-l să confecţioneze un ierbar

Ieşirile în natură sunt un bun prilej de observare a mediului înconjurător. Ajutaţi-l să confecţioneze un ierbar în care să adune cele mai interesante plante pe care le întâlneşte pe tot parcursul vacanţei.

10. Faceţi drumeţii

Încurajaţi copilul încă de mic să facă mişcare. În funcţie de zona în care locuiţi, organizaţi scurte drumeţii prin împrejurimi. Nu trebuie să lipsească rucsacul şi echipamentul corespunzător. 
 
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite