VIDEO Aroganţa lui Fenechiu în ziua eliberării condiţionate. Fostul baron liberal a intrat în penitenciar în loc să-l părăsească

0
0

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a primit vestea eliberării condiţionate din puşcărie acasă, la Iaşi. În timp ce jurnaliştii aşteptau la poarta Penitenciarului Vaslui ieşirea din închisoare a fostului baron liberal, Relu Fenechiu a sosit în faţa puşcăriei cu o limuzină.

UPDATE 14.30 Relu Fenechiu a părăsit Penitenciarul Vaslui cu zâmbetul pe buze. A declarat că detenţia a fost o perioadă grea şi a mulţumit familiei şi apropiaţilor că l-au susţinut în toată această perioadă.

Fenechiu a declarat că n-are de gând să se mai întoarcă în politică, afirmând că intenţionează să-şi desfăşoare activitatea în mediul de afaceri, ”dacă va fi lăsat” să facă afaceri. În acelaşi timp, Fenechiu şi-a cerut scuze celorlalţi cinci inculpaţi, condamnaţi alături de el în dosar, afirmând că au intrat în”acest necaz” doar pentru că el ”trebuia să fie condamnat”.

”Vreau să îmi exprim regretul pentru o persoană, care a fost una dintre persoanele care m-au condamnat pe mine, mă refer la doamna judecător Sofica Dumitraşcu, care mi-a făcut o surpriză incredibilă venind la mine în detenţie, la Jilava şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice, cu siguranţă. Mi-a spus exact aşa: «Relu, te rog, iartă-mă! Doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi care sunt condamnaţi alături de mine şi care chiar nu au nicio vină şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, sunt convins, de fapt mi-a promis, cu toate riscurile pe care le are, că şi le va asuma şi va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieşi la iveală la un moment dat”, a declarat Relu Fenechiu la ieşirea din Penitenciarul Vaslui.

image

Ştire iniţială:

Relu Fenechiu a ajuns la penitenciarul din Vaslui în jurul după-amiezei zilei de luni, 7 august, şi a coborât din maşină înainte de a intra în incinta instituţiei. Limuzina Mercedes cu care a venit Fenechiu a fost condusă de Cătălin Popa, fost director sportiv al clubului FC Vaslui.

Relu Fenechiu, la ieşirea din penitenciar: „Judecătoarea care m-a condamnat mi-a cerut scuze“

Fostul baron liberal a declarat jurnaliştilor prezenţi că va oferi declaraţii după ce va ieşi definitiv din închisoare. A intrat apoi în penitenciar pentru a întocmi formalităţile privind eliberarea condiţionată. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma, a precizat pentru „Adevărul“, că Relu Fenechiu a beneficiat de o învoire la sfârşitul săptămânii trecute.

Tribunalul Vaslui a decis luni, 7 august, eliberarea condiţionată fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, decizia instanţei fiind definitivă. Fenechiu a executat 3 ani, 6 luni şi 8 zile din pedeapsa totală de 5 ani decisă de magistraţi în dosarul "Transformatorul".

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins contestaţia procurorilor DNA care s-au opus eliberării condiţionate, dispunând punerea în libertate a lui Relu Fenechiu înainte de executarea integrală a pedepsei. O decizie similară a fost pronunţată şi de instanţa de fond, Judecătoria Vaslui, pe 28 iunie. Procurorii DNA au contestat hotărârea Judecătoriei Vaslui, unul dintre motivele invocate fiind neachitarea prejudiciului din dosarul Transformatorul, peste 5,5 milioane euro.

În faţa faţa judecătorilor Tribunalului Vaslui, pe 2 august, Relu Fenechiu a recunoscut că ”a greşit” însă nici el şi nici avocatul acestuia nu au făcut nicio referire la neplata prejudiciului.

Citeşte şi:

Relu Fenechiu, la ieşirea din puşcărie: „Judecătoarea care m-a condamnat a venit la mine la Jilava să-şi ceară iertare“

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri