Un ambulanțier a lovit o femeie cu autospeciala și a plecat. Acum este anchetat penal și a fost dat afară

0
Publicat:

Angajatul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui preluase pe 5 aprilie un copil de la Huși pentru a-l transporta la Iași, însă pe drum a derapat și a lovit o femeie care se deplasa pe marginea carosabilului.  

Șoferul de pe ambulanță a lovit femeia care se deplasa pe marginea drumului FOTO arhivă Adevărul
Șoferul de pe ambulanță a lovit femeia care se deplasa pe marginea drumului FOTO arhivă Adevărul

Echipajul medical de pe ambulanța B2, aparținând SAJ Vaslui, s-a prezentat pe 5 aprilie la Spitalul “Dimitrie Castroian” din Huși pentru a prelua un copil cu probleme intestinale și a-l transporta la Iași. Transferul s-a făcut după lăsarea serii, pe cod portocaliu de ninsori și viscol, ceea ce a îngreunat foarte mult misiunea echipajului de pe ambulanță.

La câțiva kilometri de Iași, pe raza localității Tomești, ambulanța în care se aflau cei trei a derapat într-o zonă unde carosabilul era acoperit cu gheață și a lovit o femeie care se deplasa pe marginea drumului.

Impactul nu a fost puternic, iar asistenta și ambulanțierul au coborât din salvare, au evaluat-o medical, însă femeia le-a spus că nu are nimic și că sub nicio formă nu vrea să meargă la spital.

În aceste condiții, echipajul medical și-a continuat drumul la Iași, cu pacientul minor. La trei zile de la producerea accidentului, femeia din Tomești s-a prezentat la spital, plângându-se că o doare un picior. Aceasta le-a spus cadrelor medicale că pe 5 aprilie a fost victima unui accident și că a fost lovită de o ambulanță.

Ce trebuia să facă șoferul ambulanței

Polițiștii au intrat pe fir, iar la scurt timp au ajuns la ambulanțierul din Huși, care este acum anchetat penal. Potrivit Codului Penal, la accidentele în care au fost implicate mașinile cu regim de circulație prioritară, șoferii acestora pot părăsi locul faptei, însă doar după ce anunță poliția.

De asemenea, după ce își termină misiunea, sunt obligați să se prezinte la sediul secției de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul. În cazul accidentului de la Tomești, șoferul ambulanței nu s-a prezentat nici la poliție și nu și-a anunțat nici superiorii.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele lui, iar Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui l-a pus pe liber, șoferul fiind angajat în timpul pandemiei, când structura s-a confruntat cu o criză acută de personal.

„La data de 8 aprilie, polițiștii rutieri au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că la data de 5 aprilie, în jurul orelor 21,30, soția sa a fost acroșată de un autovehicul în timp ce traversa DN28, pe raza localității Tomești, șoferul continuându-și deplasarea. Din verificările efectuate a rezultat faptul că femeia s-a deplasat cu mijloace proprii la o unitate medicală. De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au identificat persoana care ar fi condus autovehiculul: un bărbat din județul Vaslui. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă” și “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”, a precizat inspectorul principal Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite